„Olemasolevale hoonele pealeehituse rajamise võimalust võib käsitleda teoreetilisena, kuna ehitustehniliselt osutub see hoone halva seisukorra tõttu ilmselt võimatuks või mõttetult kalliks," leiab Aas.

Eesti Post teatas täna, et ettevõtte juhatus kinnitas Narva mnt 1 kinnistu võõrandamise tingimused, millede kohaselt viiakse enampakkumine läbi rahvusvahelise avaliku läbirääkimistega enampakkumisena, pakkumiste esitamise lõpptähtaeg on veebruaris 2009.

„Kinnistu võõrandamise otsuse kinnitas ettevõtte nõukogu juba varasemalt, tänasega on läbi arutatud kinnistu võõrandamise tingimused ja ette on valmistatud rahvusvahelise enampakkumise läbiviimiseks vajalik dokumentatsioon, mis võimaldab võõrandamisprotsessi alustada," sõnas varahalduse divisjoni juht Tarmo Kirotar.

Kinnistu võõrandamise otsuse peamiseks põhjuseks on kinnistul asuva hoone ebapraktilisus ja mittevastavus Eesti Posti vajadustele. „Hoones on palju pinda, mille kasutamine on Eesti Posti jaoks ebaefektiivne ja klientide teenindamiseks sobimatu. Eesti Post ei vaja oma põhitegevuseks südalinnas asuvat büroopindadega 3-korruselist esindushoonet, vaid ruume kaasaegse esinduspostkontori jaoks. Selliste ruumide rajamise kohustus on ka üheks enampakkumise tingimuseks," lisas Kirotar.

Tallinna Postimaja on arhitekt Raine Karbi 1970-1980 aastate vahetusel valminud tähtsamatest objektidest, nn 80-ndatel rajatud olümpiaehitis.

Kinnistu enampakkumise alghinnaks on määratud 200 miljonit krooni. „Kindlasti ei müü me Narva mnt 1 kinnistut odavalt, oleme arvestanud ka pikema müügiajaga," selgitas alghinda Kirotar.

Jaanuar 2009 avaneb postiturg ja Eesti Postil tuleb konkurentsivõimelise ning innovaatilise postiasutusena muutusteks valmis olla. Ebaotstarbeka kinnisvara võõrandamine on üks osa muutusteks valmistumisel.

Ettevõtte kinnisvaraga seonduvad teemad on nõukogu otsustuspädevuses. Eesti Posti nõukogusse kuuluvad Meelis Atonen (nõukogu esimees), Tauno Tuula, Toomas Leito, Reet Roos, Mario Lambing, Erich Teigamägi ja Indrek Raudne.