Selgub, et kodutehnikale spetsialiseerunud Digimaailma juhid asutasid kolm aastat tagasi puukfirma. Neile kuuluva Baltic DreamMaker OÜ põhiäri oli kauba vahendamine Kaubamajale. "Selle tulemusena osteti Digimaailma sisse kaupu läbi osakonna töötajatele kuuluva vahendaja, makstes selle eest kõrgemat hinda kui otse ostes. Nii tekitati Kaubamajale otsest rahalist kahju, kuritarvitades oma ametiseisundit," nendib Puusepp kollektiivile saadetud kirjas.

"Selline juhtum on Kaubamajas minule teadaolevatel andmetel esmakordne ning seetõttu reageerisime olukorrale ka täie karmusega. Süüdlased on nõustunud tekitatud kahju hüvitama. Kinnitan, et ka edaspidi valitseb meie ettevõttes nulltolerants selliste juhtumite suhtes."

Kinnitamata andmetel ulatus Kaubamaja kahju miljoni kroonini. Äriregister näitabki, et juba esimesel tegutsemisaastal võeti puukfirmast välja 343 000 krooni ja teisel aastal 632 000 krooni dividende. Mullu sai aga firma 173 000 krooni kahjumit.Segadust tekitab, et Baltic DreamMakeri osanikeringi kuulus kuni kevade ni ka Digimaailmas töötanud

Henry K. (26) ja tänavu jõudis neli kuud firma osanik olla Digimaailmas töötav Martin L. (24), kuid nende karistamisest juttu pole. Väidetavasti kasutasid Sauemägi ja Keidla neid afääris ära ning nendeni kahtlaselt teenitud kasu ei jõudnud. "Kõik, nimesid nimetamata, on asjast aru saanud ning võtnud vastutuse." Puusepp keeldub Ekspressile üksikasjade avaldamisest, sest tegemist on "ettevõtte siseasjaga".

Samuti keeldub juhatuse esimees ütlemast, kuidas "puukfirma" nii kaua märkamatult Kaubamajaga äri ajas ja kuidas asi lõpuks avastati. Puusepa sõnul tehti lugu selgeks sisejuurdluse käigus ja politseisse pöörduda pole tarvis. Tema meelest aktsionäride huve juhtum ei kahjusta.

" "Andeks andmine" ei ole siinkohal kindlasti sobiv väljend. Kõiki osalisi on karistatud vastavalt rikkumise suurusele, süüdlastega on sõlmitud kokkulepped Kaubamajale tekitatud kahjude hüvitamiseks. Oleme veendunud, et Kaubamaja on kõnealuse juhtumi lahendanud Kaubamajale majanduslikult parimal moel ning eetiliselt korrektselt," leiab Puusepp.

Ekspressile selgituste andmisest loobuvad ka Keidla ja Sauemägi. "Kuna tegemist on töötaja ja tööandja omavahelise suhtega, siis antud teemat kommenteerida ei ole võimalik," teatavad vallandatud mehed e-kirjas Ekspressile.