"Tallinna ei jäänud lihtsalt enam ühtki klubi, mis oleks rahuldanud kohalike vene noorte huve," räägib pealinnas elav Natalja Jermakova. "Decolte pandi kinni, visalt levivad kuuldused veel paari klubi sulgemisest, kus käivad samuti vene noored. Ja teised lõbustusasutused...

Võtame näiteks Bon-Boni, kus on küll huvitavad peod, aga tõmbavad rohkem Eesti trendiinimesi. Ühesõnaga, venelastel on hakanud Eestis igav! Ja nii me tšillisime terve suve Piiteri ööklubides (mis ei ole keeruline ja mitte ka eriti kulukas, kui sul on Vene viisa), samuti Riias."

Sügise lähenedes läks ilm jahedamaks ja kiskus vihmale. "Nüüd on Piiterisse natuke liiga märg sõita." Sellepärast tekkis kohalikel aktivistidel mõte hakata korraldama Tallinnas teemapidusid. Sellest sündiski üritustesari "X.O. Club Members", põhjendab selle üks ellukutsuja Jermakova.Esimene üritus toimus augusti lõpul Ülemiste hotellis.

Mida vene peo avamisel joodi? Loomulikult šampanjat. Mis oli vene peo programmis? Loomulikult kabaree. Kavas on hakata niisuguseid üritusi korraldama regulaarselt. Konkreetset klubi või kogunemispaika ei ole. Üritustele pääseb üksnes kutsetega. "Me ei taha, et meie pidudel oleks kõrvalisi isikuid", selgitab Kirill Paksjutov, samuti üks organisaatoritest.