Päevalehe andmeil ajendas see rullnokki kihutama kõnniteedele ja vastassuunavööndis.

Liikluseks avatakse Lasnamäe kanal uuesti pühapäeva südaööl. Erandina toimib reedesel päeval kogu bussiliiklus, mis küll ummikute tõttu on tugevalt häiritud. Nädalavahetusel sõidab ühistransport muudetud marsruudi alusel, mille kohta on täpne info üleval transpordiameti veebilehel.

Linnavalitsus teatas täna, et järgmisel aastal  võidukihutamist Laagna teele enam ei lubata. Tallinna transpordiameti juhi Andres Harjo sõnul tõi rallivõistlus "Volkswagen Linnaring 2007" kaasa ettenägematult suured liiklusummikud. „Tegime vea, et võistluse linna lubasime ja transpordiameti kooskõlastuse sellele ettevõtmisele andsime. Järgmisel aastal oleme kindlasti  targemad ja taolisi kooskõlastusi, mis linna liiklust suurel määral häirida võivad, enam ei anna."

 Tekkinud liiklusolukorra leevendamiseks on alates tänasest ajutiselt liiklusreguleerijad Russalka ristmikul. Samuti on Narva maanteel linnast väljuval sõidusuunal avatud  taas kolm  sõidurada.

„Tänane ebameeldiv kogemus viitab vajadusele edaspidi rohkem tunnetada riski piire suurürituste korraldamisel ja kooskõlastamisel ning arutada neid eelnevalt ka suuremas ringis ja linna tippjuhtidega," lisas Harjo.

Opositsioonis olevate Tallinna sotsiaaldemokraatide esimees Jaak Juske sõnul vastutab ummikute eest otseselt keskerakondlasest abilinnapea Jaanus Mutli. „Linnavalitsus on lubanud viimase kuu jooksul juba kahel korral sulgeda osaliselt kesklinna liikluse võidukihutamise läbiviimiseks. Mõlemal korral kaasnesid selle otsusega suured liiklusummikud. Linna normaalne elurütm on olnud mitu päeva tõsiselt häiritud. Vastutust ei taha keegi võtta," märkis Juske.

Ta nentis, et tänaste hiigelummikute puhul lükkas linna transpordiamet algul vastutuse Lasnamäe linnaosavalitsuse kaela. Liikluskorralduse eest vastutav abilinnapea Jaanus Mutli tegi aga näo, et tema ei tea asjast midagi. „On selge, et väga suure liikluskoormusega Tallinnas ei tohi enam selliseid võidusõite korraldada," ütles Juske.

Lasnamäe linnaosavalitsuse esindaja teatas vastuseks liiklejate pahameelele Laagna tee sulgemise üle, et motosportlaste vajadus võistlusteks harjutada kaalub üles linnaelanike ajutise ebamugavuse.

Seepeale raputas transpordiamet endale tuhka pähe eelmainitud teatega, et tegi vea loa andmisega.

 

 

 

Linnavalitsuse info:

Seoses rahvusvahelise ringrajavõistluse „Volkswagen Linnaring 2007" läbiviimisega on suletud Laagna tee Gonsiori tn ja J.Smuuli tee vahelisel lõigul alates 08. juunist kell 00.00 kuni 10. juunini 2007 kell 24.00 ja Pallasti tänaval  Pallasti sild alates 08. juunist kell 00.00 kuni 11. juunini kell 04.00 2007.

Alates 9. juuni kella 00.30-st kuni 10. juuni 2007.a kella 24.00-ni suunatakse liini nr 67 autobussid ümbersõidule kesklinna suunal Laagna tee, J.Smuuli tee, Narva maantee, V.Reimani tänav ja Gonsiori tänav ning linnast väljuval suunal Gonsiori tänav, Raua tänav, Narva maantee, J.Smuuli tee ja Laagna tee. Peatused tehakse ümbersõidule jäävates autobussipeatustes.

Alates 9. juuni kella 00.30-st kuni tööpäeva lõpuni suunatakse liini nr 31 autobussid ümbersõidule kesklinna suunal Punane tänav, Pae tänav, Majaka tänav, Lubja tänav, J.Vilmsi tänav ja Gonsiori tänav ning linnast väljuval suunal Gonsiori tänav, J.Vilmsi tänav, Lubja tänav, Majaka tänav, Majaka põik, Pae tänav ja Punane tänav. Peatused tehakse ümbersõidule jäävates autobussipeatustes.

8. juuni 2007.a kella 20.00-st kuni tööpäeva lõpuni ei peatu liinide nr 31, 67 ja 68 autobussid Laagna teel mõlemal suunal paiknevates Kumu peatustes.

Alates 8. juuni tööpäeva algusest kuni 10. juuni 2007.a tööpäeva lõpuni tehakse liini nr 39 autobussidele lõpp-peatus Pallasti tänaval linnast väljuval suunal paiknevas Pallasti peatuses. Tagasipöörde teevad autobussid vahetult peale peatust enne Pallasti silda paikneval platsil.