Ringkonnaprokurör Rita Siniväli jäi täna Tallinna ringkonnakohtus toimunud istungil samade seisukohtade juurde, milliseid arvesse võttes tegi Harju maakohus otsuse Denis Monogarov vahi alla võtta. Siniväli sõnas, et Monogarovi vahi alla jätmine on hädavajalik eeluurimise huvides. Prokurör rõhutas, et Monogarov andis end politseile üles alles ligi nädal pärast tapmise toimumist. Samuti olevat kahtlustatav tuttav enam-vähem kõikide tunnistajatega antud asjas ja võib hakata viimaseid mõjutama. Välistatud pole ka välismaale põgenemine. 

Monogarovi kaitsja vandeadvokaat Sven Sillar toonitas, et Eesti senine kohtupraktika ei nõua mõrvas kahtlustatava vahi alla võtmist ja tõi näiteks ärimees Mait Metsamaa mõrva tellimises süüdi mõistetud Keskturu juhi Vadim Polištšuki juhtumi. Samuti olevat Monogarov kõrgharitud ja kohtulikult karistamata. "Inimene tuli ju ise politseisse. Ta ootas ära ainult oma isa, kes oli Siberis matkamas."

Isa, Viva Elektroonika kauplusteketi omanik ja juht Juri Monogarov oli istungil kohal. Sillari sõnul on tegemist endise sõjaväelase, Eestis alalise elamisloa alusel elav viisaka inimesega.

"Isa garanteerib asjade korrektsuse oma autoriteediga."

Siniväli juhtis tähelepanu sellele, et tegemist on tõesti rikaste inimestega.

"Kuid rahakoti rauad ei taga, et inimene ilmub kohtumõistmisele. Millegipärast tundub mulle, et Monogarovi jaoks on tegemist mängulise olukorraga," lausus Siniväli.

Sillari sõnul näitab Denis Monogarovi "head tahet" ka asjaolu, et täna hommikul kell pool seitse käidi Tammsaare pargis sündmuskoha vaatlusel. "Ta ei oleks pidanud sinna tulema. Oleks võinud öelda, et tahab magada või midagi."

Vandeadvokaadi väitel mäletab Monogarov küll, kus ta oli, kuid mitte loo episoode.

Huvitava asjaoluna vääriks mainimist ehk see, et kohe istungi alguses tõi ringkonnakohtu kohtunik Jüri Paap välja, et Monogarovi hingel on arvukalt liiklusalaseid väärtegusid ja rahatrahve. "Nende äratasumise kohta andmed puuduvad."

Ringkonnakohus tegi Denis Monogarovi vahi alla jätmise kohta otsuse täna kell 16. BNSi teatel otsustas kohus Monogarovi vahi alla jätta.

Monogarovit kahtlustatakse selles, et ta pussitas ööl vastu 1. augustit kella 4.30 paiku Tallinnas Tammsaare pargis kahte meest. Üks meestest, 1986. aastal sündinud Juri suri saadud vigastustesse haiglas. Teine kannatanu, 1987. aastal sündinud noormees, sai kergemaid vigastusi.