Peeglitest paistis elutuba. Sealt kostis bioenergia terapeudi vaikne pomin. Kapiuksed ja seinad olid täis savikellukesi. Jeesukese pildikesi ja ikoone, ravitseja enda fotosid, kunstlilli ja muud. Nõid ise istus tekiga kaetud diivanil ja tegi kliendi poja foto kohal kummalisi liigutusi. Parajasti mõjutas ta halba seltskonda sattunud noormehe biovälja. Nõidumist katkestamata vestles maag vahepeal telefoniga. Ravitseja kasseeris naisterahvalt viiskümmend krooni ja käskis järgmisel päeval uuesti tulla, muidu ravi ei mõjuvat.
EKSTRASENSID, NÕIAD, ENNUSTAJAD: Pealinna juhtivad päevalehed on tulvil salapäraseid kuulutusi.
Pr Ostrovskaja, Baltikumi juhtiv ennustaja ennustab tulevikku, parandab saatust Ennustamine käib eesti keeles.lnfo kl 19-22 tel 520 393


ASTROLOOGILISED SÜNNIKAARDID, h 25 kr - 22 59B 525


Proua Grossmanni Abi. Ekstrasensitiivbioseansid: alkoholism, liigne kehakaal, intiimprobleemid, stress ja muud vaevad. Ennustamine. Kopli tn 25, tel 471 712 kl 12-17


Diplomeeritud bioenergiaterapeut Nadežda Voronžova teeb diagnostikat, ravib nii täiskasvanuid kui lapsi, ennustab tulevikku. Tel 447 505


Astroloogilised" sünnikaardid, h 25 kr; 22 598 525


BIOENERGOTERAPEUT, dipl., Nadezhda Vorontsova viib läbi diagnostikat, ravib täiskasvanuid ja lapsi, aitab pereprobleemide lahendamisel, ennustab tulevikku - kl 8-22, 22 447 505 PROUA OLGA OSTROVSKAJA.


Baltimaade ja Venemaa juhtiv ennustaja, ennustab ja parandab teie tulevikku ja isiklikku saatust, kompleksennustamise viisil, ennustus eesti keeles, pensionäridele soodustus 50 % 19-22. 22 520 393

Peale tunniajalist ootamist olid mu meeled hirmsast kassihaisust, toa kirevusest ja hirmust nõia ees päris segi. Palusin ennustada tulevikku. Nõid vaatas mind uuriva pilguga ja küsis siis fotot, mida ma polnud taibanud kaasa võtta. Elava inimese järgi pr Vorontsova ei ennusta. Sõbra pilti ei julgenud ennustamiseks anda. lohutu kergendustundega jätkasin "nõiajahti" uutes kohtades.

Endla tänava Tervisekeskuses töötab pr.Ostrovskaja, kes nimetab end Baltikumi juhtivaks ennustajaks. Kontrastina eelnevale tundus sealne vastuvõturuum igati tagasihoidlik. Kitsas koridoris istusid kannatlikult abivajajad. Järjekordi oli kaks - üks ennustaja, teine arsti juurde. Minu ees istuv daam selgitas, et arste on tegelikult kolm: vennad Albert, Jac ja Vladimir Stepanjan Bakuust. Lisaks kunstlilledele kaunistas ooteruumi sinise sameti ja hõbepaberist poolkuu taustal Albert Stepanjani foto, kelle silmadesse vaatamine annab elujõudu.

Kaasavõetud fotot seekord vaja ei läinud, sest pr Ostrovskaja kasutas hoopis kaarte. Hämaras ruumis põles kurjust eemale peletav küünal, lisaks oli laud täis igasuguseid ennustamisvahendeid. Nõid palus osavõtlikult kõik mured hinge pealt ära rääkida. Kandsin ette ukse taga välja mõeldud probleemid, mis mu eakaaslasi kõige rohkem huvitama peaksid: mida õppida, kus töötada, millise hobiga tegeleda ja millise noormehega suhelda. Leppisime kokku, millisele küsimusele milline kaart vastab. Ühe hetkega olid kaardid laual laiali ja juba luges ta nende pealt minevikku, olevikku ja tulevikku. Paar-kolm minevikku seletavat lauset tundusid esmapilgul hämmastavalt täpsed. Oleks tahtnud juurde küsida, aga selleks ei andnud aukartust äratav naine aega. Pr Ostrovskaja ei varja, et kaardid võivad kümnel protsendil juhtudest valetada. Kui klient leiab, et talle on valetatud, siis ta raha ei küsi. Muidu maksab seanss sada, pensionäridele viiskümmend krooni.

Kui kaardipanija hakkas kirjeldama seda, mis on mul südamel, läksid ta silmad suureks kui alustassid. Kuus potikaarti olevat ebatavaline, see tähendavat kellegi kurja silma. Vähem salapärases kohas ajaks selline diagnoos kahtlemata naerma. Ennustaja kutsus kõrvaltoast dr Jac Stepanjani. Valges kitlis lühike tõmmu mees võitis taskust kõverat kudumisvarrast meenutava metallpulga. See oli bioraam, millega saab mõõta, mitu meetrit energiat kiirgavad erinevad kehaosad. Tunnustatud spetsialist kinnitas ennustaja diagnoosi ja kutsus mind ravile. Rahustuseks ütles ta, et kurja silma all kannatavad tänapäeval paljud. See sündivat kellegi kadedusest või vihast. Silm tuleb ära võta ja bioväli kaitsestada. Lihtne.

Rohkem nõidu ei õnnestunud kätte saada, sest paljud veedavad looduskaunites kohtades suvepuhkust ja koguvad uut energiat.


Foto: Vallo Kruuser

"Inimesi on kahesuguseid. Ühed tahavad uskuda müstikat, teised eitavad igasuguseid üleloomulikke jõude." väidab rahvusvahelise kategooria musta ja valge maagia tunnistusega Loodusmuuseumi direktor Peeter Ernits. Kõik maagid, nõiad, posijad ja šarlatanid mängivad inimeste müstikavajadusel. Pole oluline, kas nõid ravib fotode järgi, pumpab inimesele juurde energiat või katsub keha ümber kontuure joonistades kliendi haigeid kehaosi soojaks ajada. Ravi põhimõte on kõikidel sama: anda viimases hädas imearsti juurde tulnud inimesele hirmuäratav diagnoos, mis lausa sunnib teda ravi jätkama.

"Posijad satuvad omadega puntrasse kohe, kui neilt hakata nõudma konkreetseid fakte ja selgesõnalisi vastuseid. Autoriteetse müstiku ees tekib ärevus, mis halvab inimese loogilise mõtlemise võime," kergitab Ernits saladuskatet.

Peeter Ernitsal on parasjagu käsil telesaade Eesti tegutsevatest nõidadest. “Suurem osa ravitsejatest onsügavalt religioossed ja usuvad tõemeeli sellesse, mida nad teevad.
Mõned nõiad on ka skisofreenikud," väidab nõiauurija Ernits. Zooloogist muuseumijuhataja sõnul on inimene karjaloom, kes vajab autoriteeti. Inimlik on ka püüd elust lihtsustatult aru saada. "Kui keeruliste töövahenditega teatraalsed tüübid surmkindlalt väidavad, et vabastavad haige needusest, tekib psühhoteraapia efekt. Selles pole loomulikult midagi halba, kui maagid ainult inimestele haiget ei teeks. Kellele meeldiks kuulda, et tal on vähktõbi, kui seda tegelikult pole." nendib Ernits.

"Oma ala asjatundjaid on raske petta. Posijale ilme muutub kohe, kui nad kuulevad, et nende ees istub psühholoog. Aurade pildistajad ehmatavad, kui nende pilte ja tehnikat hakkavad kommenteerima fotograafid. Lumeinimese otsijad väldivad zooloogi sattumist oma seltskonda," naerab Peeter Ernits. kel õnnestus mõned aastad tagasi maai Ima ajakirjandus kihama panna fotodega lumeinimese jälgedest. Ernits meisterdas švammist maketid ja lasi tuntud fotograafil need alpilaagrisse kaasa võtta. Samamoodi oli Ernits meelestatud ka Albert Stepanjani musta ja valge maagia kursustel, mille ta lõpetas diplomiga.

“Igal ajal on olnud inimesi, kes näevad, kuulevad asju mitte väliskeskkonnast, vaid enda seest. Neid ei maksa karta. Küll aga on kahju neist, kes viivad posijale viimases lootuses oma viimase raha,” kahetseb inimlikesse nõrkustesse mõistvalt suhtuv Peeter Ernits.

NELJAKROONISED IMED: Albert Stepanjan müüb mustvalgeid pilte, mis aitavad südamehaiguste, migreeni, peavalude ja bronhiaalastma vastu.

Artikkel ilmus 21.juulil 1995