Toimiv lahendus, palju ideid, ent tühi rahakott - selline on Priit Vimbergi ja Raivo Raestiku juhitava innovaatori hetkeseis. Esimene "tark" maja, uus korterelamu Tallinnas Juurdeveo tänaval, on tunnistuseks, et Yoga lahendused toimivad ja neid võib edukalt müüa. Selle maja elanikud juhivad mugavalt ja säästlikult arvuti abil valgustust, kliimat, turvasüsteemi ja teisi kodusüsteeme. Ja see on funktsionaalsuse mõistes alles algus, lubavad Yoga tegijad.

Kuid firmal pole raha, et viia ellu plaani siseneda näiteks Suurbritannia ja USA turgudele. Selle asemel on ukse ees hoopis pankrot, millega Raivo Raestiku sõnul vabanetakse võlgadest, et sama tiimiga uuesti tuhast tõusta. Loodetavasti Silicon Valley või Põhjamaade riskikapitalistide abiga.

Raestik ütleb, et Juurdeveo projekt oli esimene Targa Kodu rakendus mille taustal viidi süsteem uuele univesraalsele ja ülipaindlikule platvormile - Tark Kodu käitub nii, nagu klient seda soovib.

Yoga süsteemi on võimalik teha näiteks reegel, et kui ruumis ei ole juba pool tundi ühtegi inimest, langeb ruumi temperatuur automaatselt ühe kraadi võrra. Ja jahutuse töölerakendumisel tõusta samavõrd. Kahe tunni möödudes võib temperatuuri veelgi muuta, näiteks poole kraadi võrra. Energiasääst on mäekõrgune.