Perenaise värskes piiblis on kaetud kokku äärmiselt lai teemadevalik. Tarka, lihtsas sõnastuses ja näitlikku nõu leiab igalt leheküljelt - ka näiteks soovimatute külalistega toimetulekuks (alapeatükkides "Tarakanid ja lutikad kadugu mu kambrist" ja "Kui sa elad koos ämmaga").

Muuhulgas soovitab raamat kestva pereõnne saavutamiseks lugeda noorel perenaisel salasõnu ukspiitadele ja majanurkadele (alapeatükis "Salasõnad heaolu loomiseks perekonnas"). "Esiteks võta mõni pühapilt ja riputa see oma korterisse üles," soovitab käsiraamat. "Las see lihtsalt on seal. Võib sõnu peale lausuda mõnedele asjadele, mis on kodus käepärast..."

Üks võimalus, milliseid salasõnu lugeda uksepiitadele, kõlab järgmiselt: "Kalli kodu uksepiidad, olge tugevad. Ja armsad kodunurgad, olge puhtad. Las kodukolle kutsub enda juurde igaühe, kes on jäänud kaugele peavarjuta..." 

Eraldi on välja toodud ka salasõnad laudlinale ja niidiga nõelale. "Selleks, et laua taga valitseks alati rahu ja üksmeel, lausu sõnad peale kõige ilusamale ja armsale laudlinale, mille sa paigutad lauale pidulikel puhkudel ---. Oo, Laudlina - Lauake-kata-end, pea meeles seda meie sõbralikku söömaaega...," õpetab raamat.