Isamaaline põnevik muistsest vabadusvõitlusest. Lugu sellest, kuidas eestlaste vanem Lembitu (Priit Võigemast) ja ordurüütlite pealik piiskop Albert (Harrison Ford) võitlevad kauni talupiiga (Carmen Kass) armastuse pärast. Kõrvalosades Maria Avdjuško, Ada Lundver ja Urmas Reinsalu. Filmi toetavad kaitseministeerium, Eesti Jõelaevandus ja Rakvere lihakombinaadi tapatsehh.

“Täna öösel me magame”

Psühholoogiline thriller armastusest ja kättemaksust. Puust seksnukk Buratino (Priit Võigemast) lööb külge korrumpeerunud linnapea (Rowan Atkinson) kaunile abikaasale (Carmen Kass), kes pole pikaninamehe lähenemis­kat­sete vastu sugugi ükskõikne. Kuuldes afäärist, otsustab linnapea kätte maksta… Kõrvalosades Maria Avdjuško, Linnar Priimägi ja Koit Pikaro. Filmi toetavad kultuuriministeerium, Eesti Pank ja Eesti Geeniprojekt.

“Eile öösel me ei maganud üldse”

Psühholoogiline thriller. Imekau­nis supermodell (Carmen Kass), kes moemaailmas teinud pead­pöö­ri­tamapanevat karjääri, tuleb pärast pikka äraolekut kodumaale ja kohtub siin imekauni noorpoliitikuga (Priit Võigemast). Aga tema võlude suhtes ei jää ükskõikseks ka Vabariigi President (Arnold Schwartzenegger)… Kõrvalosades Maria Avdjuško, Juhan Parts ja Tõnis Palts. Filmi toetavad siseministeerium, Tallinna Moemaja ja FIE Olari Taal.

“Sinimägede all”

Isamaaline põnevik 1944. aasta traagilistest sügispäevadest. SS-lane Harald Grupiseks (Priit Võigemast) ja laskurkorpuse võitleja Arnold Porno (Soome parim näitleja Matti Nykänen) võitlevad kauni talupiiga (Carmen Kass) armastuse pärast. Kõrvalosades Maria Avdjuško, Eve Kivi ja Ken-Marti Vaher. Filmi toetavad kultuuriministeerium, Eesti Energia ja ajakiri Pille.

“Telemaja kaitsel”

Isamaaline põnevik Tallinna teletorni kaitsmisest 1991. aasta augustiputši ajal. Pihkva langevarjudiviisi snaiper Gena Krokodilovitš (Roger Moore) ja kodukaitse pealik Andrus Röövel (Priit Võige­mast) võitlevad kauni telediktori (Carmen Kass) armastuse pärast. Kõrvalosades Edgar Savisaar, Linnar Priimägi ja Piret Aava. Filmi toetavad Eesti televisioon, Tallinna linnavalitsus ja kooperatiiv Pähklike.

“Palun laske meil täna öösel magada”

Püshholoogiline thriller. Geniaalne filmirežisöör (Priit Võigemast), kes on saanud valmis oma esimese täispika mängufilmi, peab sõdima pahatahtlike ajakirjanike (Madis Milling, Henrik Normann) vastu, kes tema šedöövrit ajalehtedes lakkamatult mõnitavad. Samal ajal langeb leheneegrite laimukampaania ohvriks ka üks kaunis taluneiu (Carmen Kass)… Süütute tagakiusatute kaitseks tõuseb üles terve Hollywood ja kogu moe-eliit, kurjad ajakirjanikud kukutatakse ja saavad teenitud karistuse. Kõrvalosades Maria Avdjuš­ko, Elizabeth Taylor, Jack Ni­chol­son, Naomi Campbell, Stella McCartney, Julia Ro­berts, Francis Ford Coppola, Calvin Klein, Urmas Väljaots ja Urmas Paet. Filmi toetavad IMF, EBRD ja Fashion TV.

“Lahing Bagdadi pärast”

Isamaaline põnevik Eesti-Iraagi sõjast. Eesti admiral (Priit Võige­mast) ja Saddami endine ihukaitsja (Gerard Dépardieu) võitlevad kauni araablanna (Carmen Kass) armastuse pärast. Kõrvalosades Johnny Depp, Heimar Lenk ja Anu Saagim. Filmi toetavad väliministeerium, aktsiaselts Eesti Naerugaas ja Hillar Kohv Pärnumaalt.

Jerzy Kapplinn-Johannesburgski:

“Kõik mäletavad selliseid suurepäraseid filme nagu “Neli tankisti ja koer” või “Kaalul on rohkem kui elu”. Tegemist on Poola filmidega. Jah, Poola filmikunst on maailmakuulus, minu ajaloolisel kodumaal kohe osatakse filme teha. Mitte nagu Eestis, kus kohalike kinematografistide ettevõtmised on juba eos läbikukkumisele määratud. Küsimus on kultuurikontekstis laiemalt. Rahvusliku filmikunsti sünniks ei piisa, kui matsirahva järeltulijatele filmikaamerad kätte antakse. Nagunii eestlastel ei õnnestu kunagi mitte miski. Näiteks käisin eile jälle Tartus – see prügikast seal bussijaamas, millele ma juhtisin oma välismaa sõprade tähelepanu juba jaanuaris, põles ikka veel ja ajas koledat tossu! Eestlased pole suutnud tuld kon­trolli alla saada. Aga meie, uhkete panide järeltulijad, kaitsesime oma väledate ratsude ja teravate mõõkadega kord tervet Euroopat Sarmaatia barbarite pealetungi eest ja oskame kõike ja kõik meil õnnestub ning enamgi veel.”