Hollandi fännide kokkusaamispaik Ateenas on hiigelsuur Heinekeni telk kesklinnas parlamendiplatsi Syntagma vahetus läheduses. Just Sydneys vallutas sama nimega telk kõigi südamed – alatasa pungil täis kohas käisid suure mõnuga atleedid kõikidest riikidest, fännid, ajakirjanikud ja kohalikud.

Võibolla just nende meeldivate mälestuste pärast on ka Ateenas austraallaste hordid hollandlaste kokkusaamispaika vallutamas. Austraallased on siin kõige ülemeelikumad ja lõbusamad kaasaelajad – alatasa ehitud kõikvõimaliku fänniatribuutikaga alates suurtest kukil istuvatest plastmasskängurutest, lõpetades lippude ja näomaalingutega. Tribüünilt kostev: "aussie-aussie-aussie, oy-oy-oy" ei jäta iialgi kahtlust, et seal istuvad just nimelt rohelise mandri esindajad.

Arvukalt on Ateenasse kohale sõitnud ka Jaapani ja Hiina fänne. Nemad torkavad silma kannatlikkuse ja tõsidusega. Näomaalingutega nemad ennast ei ehi, suuri lippe üldiselt kaasas ei tassi, aga oma rahva esindajate eest seistes koonduvad ühte punti ja teevad kõva kisa. Hiinal kui järgmiste olümpiamängude korraldajariigil on Ateenas muidugi ka oma peakontor, samuti taliolümpiat läbi viival Itaalial. Nende Casa Italia nimeline pesa Grand Chalet hotellis nooblis Kifissia äärelinnas tõmbab sinna kokku tuhandeid itaallasi ja saapamaa toidu ja kultuuri austajaid.

Ameeriklasi ja britte on kohale tulnud palju, kuid neil pole eriti kombeks suurde värvilisse punti koonduda. Igaüks istub tribüünil omaette. Igal endast ja oma sportlastest lugu pidaval britil on kindlasti kaasas Union Jack, kuid kummalisel kombel pole ameeriklaste tähelippe eriti palju näha, kuigi nad neid muidu väga lehvitada armastavad.

Leedu fännid on eelkõige tuntud korvpallihallis – kollarohelisse riietunud leedukad on peamiselt koondunud ühtsesse löögirusikasse ja vallutanud terve tribüüni sektori, kuigi üksikuid punte jagub ka teistele istekohtadele üle saali. Reedesel mängul USA vastu tegid nad nii pöörast lärmi, et karjusid USA arvuka pooldajaskonna kolmekordselt üle.

Kuid ükski siinne fännkond ei suuda lüüa Ateena olümpiamängude kõige pühendunumat seltskonda – koduseid kreeklasi. Mõistetavalt on just sinivalgeid Kreeka lippe tribüünidel kõige rohkem. Kreeka fännide hulgas on populaarsed ka ajutised Kreeka lipuga tätoveeringud, mida ei häbeneta kanda laubale ja põskedele. Ning kus iganes võistlusel kreeklane platsile või rajale astub, kõlab seal tuhandetest kõridest vaimustunud "ELLAS!"