Esimese romaani kirjutas tüdruk poole aastaga. See on juba tõlgitud 15 keelde ja Hollywood tunneb huvi filmimisõiguste vastu. Ehkki agent ei taha ennustada, kui palju Rumeenia immigrantide tütar lõpuks teenib, saab ta kindlasti miljonäriks.

Raamat "La Prophetie de Pierres" ("Kivide ennustus") räägib kolmest teismelisest tüdrukust Opalist, Amberist ja Jade'ist, kes võtavad ette müütilise otsinguretke. Nende lugu on oskuslikult seotud ühe sureva tüdrukuga, kes on ühes Pariisi haiglas.

Raamat peaks eelkõige köitma teismelisi. Seda on võrreldud Lewis Carrolli ning JRR Tolkieniga, keda Flavia nimetab oma lemmikkirjanikeks.

Pärast raamatu ilmumist mullu sügisel on seda Prantsusmaal müüdud 20 000 tükki. Teos tõotab aga kujuneda veelgi edukamaks välismaal.

Flavia, kelle isa on skulptor ja ema psühholoog, kolis Pariisi kolmeaastasena. Vanemad õpetasid plika juba enne kooli lugema ja õhutasid tema kirge lugude vastu, rääkides talle rumeenia muinasjutte ning jutustades ümber Shakespeare'i näidendeid. Kuueaastaselt kirjutas tüdruk juba luuletusi.

"Siis hakkasin iseendale ja nukkudele lugusid pajatama," ütles Flavia. "Et mitte igavust tunda, mõtlesin lugusid välja tänaval ja üldse igal pool. Panin end vastavalt riidesse ja kujutlesin, et esitan oma lugusid laval. Kui õppisin kirjutama, sain jutte teistega jagada."

Flavia, kes on ka andekas klaverimängija, alustas raamatu kirjutamist 12aastasena. Ta kirjutas käsitsi, et saaks tööd teha kõikjal. "Siis lõin ma teksti arvutisse ümber, parandasin fraase, mis tundusid halvasti konstrueeritud või kohmakad."

Ta saatis raamatut osade kaupa oma sõpradele. Üks sõbra vanematest näitas käsikirja Anne Carriere'le, kes juhib omanimelist kirjastust. "Carriere helistas mulle ja palus mul tulla endaga kohtuma," rääkis Flavia. "Läksin üksi, ja mõtlesin, et ta tahab minuga lihtsalt mu tekstist rääkida. Ta teatas, et kavatseb selle välja anda. See oli minu jaoks täielik šokk."

Edu ega loodetav teenistus pole Flaviat rikkunud. "Põnev oli näha oma raamatut mõnes poes Potteri kõrval, aga ma ei taha, et kirjutamine väga oluliseks muutuks. Olen endiselt lihtsalt koolitüdruk, kes eelistab veeta enamuse aega koos sõpradega."

Kuid mitte kõik Prantsuse kriitikud pole olnud leebed. Sebastien Le Fol Le Figarost ründas tänapäeva kirjastajate "Lolita-lembust", öeldes, et "järjest enam värbavad nad endale autoreid liivakastist". Didier Jacob ajakirjast Le Nouvel Observateur nimetas Flavia proosat "sama toretsevaks nagu Kylie Minogue'i soeng".

USA edetabelit juhib Briti tüdruku päevik

Suurbritannias elava Louise Rennisoni (50) kirjutatud teismelise tüdruku päevik on ajalehe The New York Times kõvakaaneliste lasteraamatute edetabelis esikohal.

Ameerika tüdrukutel läheb 14aastase Georgia elu keerdkäikude mõistmiseks vaja selgitavat sõnaraamatut, kuid poistega miilustamisest vaimustatud inglise teini on võitnud nende südamed.

Nelja aasta jooksul on Georgia elust rääkivaid raamatuid (kokku neli) maailmas müüdud kuus miljonit eksemplari.