Need on ilmselt pealkirjad, millele klikiksid homsete ajalehtede võrgukülgedel sajad tuhanded inimesed üle maailma. Mis on aga loetuimad teemad suurtes päevalehtedes rahulikel suvekuudel?

Eesti - keskmine kuupalk

Postimehe uudiste kuumust võib hinnata kommenteerijate arvu järgi. See näitab, et juulikuu kuumim uudis Eestimaal on kreeklaste võit EMil. Kuid 163 kommentaariga hoiab see edetabelis alles kolmandat kohta ega jõua ligilähedalegi kahele populaarseimale artiklile maikuust. Eesti lugejaid erutab kõige rohkem hoopis keskmise kuupalga suurus, mida on kommenteerinud rohkem kui 600 lugejat, ning seitsme riigi soov saada Euroopa Liidu põhiseadusleppesse viide kristlusele (259 kommentaari).

Veel läheb eestlastele korda üüri piirmäär, SS-leegioni muuseum ja suurtükid Pärnu kesklinnas, Vanilla Ninja kontsert, Tšetšeeni laste viisad, Dan Põldroosi džinnireklaam ja Eesti spiooniks peetud Vene ohvitser.

Soome - autojuhi tulistamine

Meie põhjanaabrite suurim päevaleht Helsingin Sanomat pakub statistikat viimase nädala loetuimatest uudistest. Tasuta uudiste seas hoiab esikohta autojuhi tulistamine Helsingis, millele on klikkinud 12 000 veebilehe külastajat. Sellele järgnevad uudised Austria presidendi kriitilisest olukorrast (11 000) ja Vene naftakompanii Jukos käekäigust (10 800). Veel natuke nimekirjas tagapool seisvad uudised pajatavad aga autoõnnetustest Soome teedel, röövimisest Helsingi Põhja-Haaga linnaosas ning Rootsi välisministri mõrvanud Mijailo Mijailovici saatmisest psühhiaatriakliinikusse.
Lehe tasulise külje loetuimas loos on aga juttu - nagu Eestis - kreeklaste muinasjutulisest võidust jalgpalli Euroopa meistrivõistlustel!

Inglismaa - pantvangist pääsenud sõdur

Inglaste suur kvaliteetpäevaleht The Guardian on kokku kogunud 10 populaarsemat artiklit 30. juunist kuni 7. juulini. Ülivõimsalt – rohkem kui veerand miljoni klikiga – juhib huvitavate lugude edetabelit Iraagi sõjas pantvangi võetud ning pärast islamistide poolele "üle jooksmist" vabastatud merejalaväelase saaga. Inglaste tenniseheerose Tim Henmani allajäämine horvaat Mario Ancicile Wimbledoni veerandfinaalis on teisel kohal 85 700 klikiga. Kreeklaste jalgpallivõit on aga alles üheksandal kohal - kuigi nende edu tšehhide üle on neljas ja Portugal-Hollandi poolfinaalmatš viies loetuim lugu. Spordilugude vahele kolmandale kohale on eksinud natuke USA presidendivalimiste temaatikat. Ülejäänud brittide lemmiklood räägivad ülikoolide edetabelist, Inglismaa ja Kariibi mere saarte vahelisest kriketimatšist ning Küprost šokeerivast brittide seksiorgiast kruiisilaeval.

Taani - seksistseen kontserdilaval

Taani päevalehe Berlingske Tidende läinud nädala loetuimate lugude edetabel on koguni 20kohaline. Selles listis on esikoha võtnud naabermaa Norra uudis sealselt rokkfestivalilt, kus publik võis kontserdi ajal kaasa elada laval toimunud seksistseenile. Teisena hindasid taanlased uudist Malaisia paarikesest, kes pani SMSide saatmisega magama terve varanduse ning kolmanda koha võtab uudis noorukese venelanna Maria Šarapova võidust Wimbledonil. Kuumade uudiste seas on ka sellised pealkirjad nagu: "Maailma seksikaimad jalad" ja "Mobiiltelefon plahvatas püksis".

Iraagi sõda, jalgpalli EM ja USA presidendivalimised taanlasi ei kõiguta.

Prantsusmaa - juudid ja natsid

Prantslaste kuulus päevaleht Le Monde toob oma küljel välja kümme lugu, mida nende veebikülje külastajad teistele lugemiseks soovitavad. Nendest lugudest on esikoha võtnud artikkel naisest ja lapsest, keda juudivihkajad rongijaamas ründasid. Samal teemal räägivad edetabelis veel koguni kolm lugu! Juuditeemast ei saa ümber ka teised loetud lood - kahes neist on juttu Iisraeli turvatarast. Suurt huvi äratavad ka immigrantide probleemid ning majandusküsimused.
Le Monde'i lugejad tunduvad väga tõsised - ei mingit sporti ega seksi. Vaid Madridi usutaganejatest homoseksualistid on murdnud end edetabeli tõsiste teemade vahele.

USA - poliitikute kahtlane raha

Pealinna päevaleht Washington Post toob välja viimase ööpäeva lood, mida kõige usinamalt e-postiga edasi saadetud. Esikoha on selles edetabelis hõivanud valitsuspartei liikme Tom DeLay kampaania kahtlane rahastamine. Poliitikateemast ainult õige pisut vähem on Ameerika lugejaid aga köitnud artikkel rasvarakkude teadusliku uuringu kohta! Ning kolmanda koha on üllatuslikult hõivanud uudis hoopis kaugena näivast temaatikast - Armeenia väljarändest.
Euroopa jalgpallist muidugi juttu ei ole. Sport ei tundu üldse eriti populaarne. Küll aga äratab suurt huvi Einsteini teooria katsetamine päriselus, Itaalia keskaegsete linnade saatus tulevikus, vanglaametit ees ootavad koondamised ja hiinlaste šikk maitse...
Võimalik presidendivalimiste edasilükkamine terrorihirmus jääb nende teemade taga alles kümnendale kohale.

India - blondid naised

India inglisekeelne päevaleht Times of India koondab uudised iga teema järgi eraldi. Üks nädala eelistatuimaid lugusid on rahandusminister P. Chidambarami esitatud riigieelarve esitus Powerpointi versioonis (sic!). Ning alles seejärel köidab indialaste meeli "uus blond Kurnikova" - Maria Šarapova. Ka kolmas uudis käib lääneliku kaunitari kohta - Kylie Minogue ja tema edetabelijalad. Ning kuues uudis räägib topless'ina esinenud näitlejannast Cameron Diazist...

Spordist on Indias hinnatud vaid kriket.