Lihtsad toitumisreeglid

Toitumisspetsialistina soovitab Kätrin Karu tasakaalustatud toitumise alustena vanu lihtsaid reegleid – näiteks taldrikureeglit ja viie värvi reeglit.
Taldrikureegli puhul tuleb taldrik esmalt 50% ulatuses täita värskete või hautatud köögiviljadega. Ülejäänud poolest poole võivad enda alla võtta täisteratooted (tatar, pruun riis, täisteraleib) ning valguallikas (liha, kala või muna) 25% ulatuses. Kui taldriku välimus ühtib toodud reegliga, on valitud toit väga suure tõenäosusega tasakaalustatud. Sama reegli põhjal saab tervisliku taldrikutäie ka pitsast, kui see katab poole taldrikust ja teine pool on täidetud hautatud või värskete köögiviljadega. Kas pole lihtne?
Viie värvi reegel eeldab, et taldrikul on viit erinevat värvi toitu. Kuidas seda saavutada? Õige lihtsalt – köögiviljasalatite või hautatud köögiviljadega.

Kontoritöötaja toidudilemmad

Tervislikumale toitumisele saab igaüks ise kaasa aidata, ka võiks seda pakkuda tööandjad, kes soovivad väljendada hoolivust oma töötajate tervise teemal, mõtiskleb Kätrin Karu. „Puuviljad kontoris pole ju ületamatult raske varumisülesanne – aga lõpmata palju tervislikum kui saiakesed või koogikesed.”
Kätrini sõnul on koolitusel näha, et meeskond hakkab koos mõtlema ja üksteisest rohkem hoolima. Paremal juhul võetakse see tunne koolituselt kaasa ning üksteisele pakutakse tervislikumate eluviiside teemal tuge ka tulevikus – näiteks kontorieineid valides või liikumisharrastusi igapäevaellu tuues.
„Ideaalne on, kui pärast minu koolitust tuleb keegi töötajatest tööle puuviljakorviga, mille sisu ta kolleegidega jagab. Ja kui järgmisel päeval teeb seda keegi teine …” arutleb Kätrin Karu.

Lustakad võistlused
Köök pole vaid tõsise tervisejutu koht. Kätrin usub, et toitu võib ning peabki suhtuma mänguliselt. Nii korraldab ta meeskonnale väikesi võistlusi. Näiteks puuviljadest mosaiigi või ettevõtte logo ladumine.
Oluline on ka ilus serveerimine. „Kui inimesed mõistavad läbi mängu ja ühistegevuse, et tervislik toit on maitsev ja näeb hea välja , on see väga suur võit,” kinnitab koolitaja.

Tasakaalus­tatud toitumise reeglid 

Päevane menüü võiks sisaldada:

  • 4-5 erinevat köögivilja (näit. hommikul leivale tomat ja/või paprika, lõunaks hautatud lillkapsas ja/või porgand ja/või spargelkapsas ning õhtul toorsalat)
  • 2–4 erinevat puuvilja – kui tahaks midagi näksida, siis võta õun, pirn, banaan, apelsin, peotäis maasikaid, mustsõstraid vms.
  • Söö umbes 2 korda päevas mõnda piimatoodet (näit. jogurtit, keefiri, kohupiimakreemi, koorejäätist, piima)
  • Iga toidukorra juurde teraviljatooteid, pastatoite, kartuleid, köögivilja. Nendest eelista hommikuks putru või täisteraleiba. Lõunaks kodumaist kartulit, tatart, pruuni riisi. Õhtul pane rohkem rõhku köögiviljadele ja puuviljadele, kust saad samuti vajalikku kiudainet ning vitamiine.
  • Lõuna ja õhtusöök võiksid anda enamuse päeva jooksul söödavast valgukogusest. Näiteks kana-, veise- ja kalaliha, muna, oad, seened, pähklid, juust, määrdejuustud.
  • Pööra tähelepanu ka valmistusviisile. Hautamine, ahjus küpsetamine ja aurutamine aitavad säästa kõige rohkem toidus sisalduvatest vitamiinidest ega nõua liigse rasva lisamist.
  • Kui kõht tundub tühjaks jäävat, tasuks lisa võtta pigem salatilaualt kui lihavaagnast.
  • Õige toitumisviis võib aidata nii alla võtta kui ka juurde võtta.

Toidu osatähtsus töös ja spordis

Reklaamiagentuur Mayak valis meeskonnakoolituseks Kätrin Karu pakutud tervisliku toitumise koolituse, mis viidi läbi jahil.

„Hindan seda koolituspäeva kõrgelt,” kommenteerib firma juht Boriss Gubaidulin. „Ühine meresõit ja toiduvalmistamine aitasid meeskonda liita, seega oli tulemus just see, mida olime plaaninud. Lisaks oli väga lõbus ka.”
Mayaki seltskond on multikultuurne – tiimis on eestlasi, venelasi, lätlasi, leedukaid ja ukrainlasi. „Ma julgeks öelda, et meil kõigil on palju ühist ja palju on ka erinevat,” arutleb Boriss Gubaidulin. „Toit on just niisugune inimlik teema, mis puudutab ja huvitab kõiki ning tekitab arutelusid – näiteks erinevate maade köögid ja söögid, toidutegemisviisid ja söömisharjumused. Nii õpitakse üksteist inimestena ja üksteise rahvuskombeid paremini tundma, seega muudab ka töise koostöö vabamaks.”
Gubaidulin valis meeskonnakoolituse toimumiskohaks mere, tagamaks, et kõik meeskonnaliikmed algusest lõpuni kohal viibiksid.
„Muidu on alailma nii, et kellel on ärikohtumine, kellel on vaja sinna või tänna kiirustada, hiljem kohale jõuda või varem lahkuda. Meri on meri, kindel koht. Kes on pardal, see on pardal ja jääb sinna, kuni laev randub. Lisaks pakub meri teatavaid meeskonna arenguks vajalikke lisaväärtusi – näiteks kui on tuult, siis on kaaslaste rõõmus toetus vajalik selleks, et inimene suudaks mõnede isiklike refleksidega hakkama saada.”
Kätrin Karu pakutud infot tervisliku toidu kohta hindab Boriss Gubaidulin huvitavaks ja vajalikuks. „Meil on valdavalt meeste seltskond, köögis töötatakse küllaltki robustselt ja nalja saab palju. Selle koolituse abil suunati meid rohkem mõtlema tervislikule toidule ning selle osatähtsusele nii töös kui spordis.”