Aberdeeni ülikooli näolaboris valmis esimene teadus­uuring, mis käsitleb testosterooni rolli sugudevahelises külgetõmbes.

Uuringu käigus osalesid mehed ja naised ühenädalaste vahedega neljas katseetapis. Iga kord andsid vabatahtlikud katsealused süljeproovi, mille järgi määrati nende organismis testosteroonitase.

Teadlased leidsid, et eri tüüpi nägude vahel valides muutusid katsealuste eelistused vastavalt testosteroonitaseme muutustele.

Ülikooli psühholoogiaõppejõud dr Ben Jones kommenteeris: "Kuna üldiselt arvatakse mehelikel meestel ja naiselikel naistel olevat kõige tervemad lapsed ja kuna sugutung on kõige tugevam kõrge testosteroonitaseme ajal, siis lubavad tulemused öelda, et neis hormonaalsetes seisundites, kus seksi­isu on kõige tugevam, tunnevad nii mehed kui naised rohkem tõmmet kvaliteetsete - ehk tervete - paariliste poole."

Kaasautor dr Lisa Welling lisas: "Seni on arvatud, et suguline tõmme aja jooksul eriti ei muutu. Meie katse aga näitab, et testosteroonitase mõjutab seda."

Sel neljapäeval toimub Aberdeeni ülikoolis avalik loeng, kus tutvustatakse katse tulemusi lähemalt.

Artikkel ilmus
ajalehes
The Independent
15. septembril 2008.