(41) on endine tippsportlane. Jalgrattur. Äsja Aava firmale TTP Ehitus kontorihoone projekteerinud arhitekt
Meelis Pressi
arvates tähendab see, et tegemist on tubli trügija ning töömehega.

Aava oli esialgu puhas ehitusettevõtja. Seejärel mõistis, et raha võiks saada ka maa ja majade müümisest. Aga vastukaaluks paljudele teistele kinnisvaraarendajatele oskab Aava teenida kasumit hea arhitektuuriga.

Kui 1990ndate lõpus valmis tema esimene suurem projekt, Puki tee, oli see midagi röögatut. Terviklik tänav, mida palistavad moodsad valged majad, kaunistuseks toona väga eksklusiivsena tundunud puitžalusiid.

Sel ajal oli rohkem levinud “lollidemaa” praktika, kus iga klient tegi oma krundil, mida tahtis, ja tulemus oli võigas kompott. Öeldakse, et Aava on osanud saada endale tellijate koorekihi – need, kellel palju raha ning kes oskavad hinnata kvaliteetehitust.

Valik hinnakirjast: 184ruutmeetrine korter ridaelamus maksab 2,6 miljonit krooni. Või teine näide: üks ruutmeeter maad 1000 krooni.

Üllataval kombel on enamik Aava kundedest vene rahvusest, kellega stereotüüpselt seostatakse halvamaitselisi tornikestega piparkoogimaju. Aava müüb moodsat, kuid ometi mitte väga avangardset neofunktsionalismi.

Puki teest on välja kasvanud terve Kaasiku rajoon, lisaks tegutseb Aava firma veel Mähel ja Irus. Aava ei jäta kunagi midagi pooleli. Kui ta midagi ette võtab, ei jää see iial ainult plaaniks. Seepärast peab Aava semmima pidevalt Pirita linnaosa valitsuse ning Tallinna linnavalitsusega. Küll on vaja läbi rääkida korruste arvu, kinnitada eramute või kortermajade projektid. Siin tulevad kasuks lisaks isiklikele kontaktidele ka ladus suhtlemisoskus ning meeldiv lähenemine.