Ekspressi online toimetus leidis majandusinimesed, kes meid hoiatasid kriisi eest:

Ilmar Lepik 2006 veebruar (presidendi majandusnõunik, endine Eesti Panga keskpangapoliitika osakonna juhataja) Kinnisvarabuumi lõpp pidurdab majanduskasvu:

"Mõju majanduskasvule ilmneb mitmel moel. Peale kinnisvarasektori kiire arengu peatumise võib liigne laenukoormus pärssida tarbimise kasvu, sest tarbijal lihtsalt raha enam ei ole, enamik ressursse läheb võla teenindamisele. Kinnisvaraturu kiire kasvu peatumisel või turu langusel on eelmise aasta väga kiire majanduskasvu numbrid õige pea ajalugu.

Eelmise aasta 10% lähedane majanduskasv oli saavutatud suuresti kinnisvarakompleksi arvel. Arvestades korrektsiooni vajadust kinnisvaraturul, on sama kiire majanduskasvu jätkumine pikemas perspektiivis ebareaalne. Või teisiti väljendudes - samasuguse tempo jätkumine viib kindlasti kinnisvaraturu kriisini.

Maailmakogemuse järgi toob üleinvesteerimine mõnda üksikusse majandussektorisse tavaliselt kaasa mitmesuguseid probleeme.

***1. septembrist 2006 hakkas Eesti kommertspankadele kehtima kõrgem kohustusliku reservi nõue - 15 protsenti 13 protsendi asemel.

Raul Eamets 2006. september (majandusteadlane, artikkel Postimehes )

Ühiskond, kus elu alustatakse pulmalaenuga ja pulmas juuakse tarbimislaenuga ostetud viina, et siis istuda lennukile, mis viib päikeselaenuga ostetud pulmareisile, ei saa kaua kesta. Nii nagu ei saa kaua kesta ühiskond, kus liisinguga soetatud hirmkalli autoga kihutatakse mööda eluohtlikku teed.

Indrek Neivelt 2006.september (pankur, kirjutas artikli Ärilehes): "Nagu ka keskpank oma viimases ülevaates tabavalt ütles, möödume me sel aastal eluasemelaenude suhtelt SKP-sse Soomest ning sama tempo jätkudes järgmisel aastal ka Rootsist. Mis edasi? Kas meil on järgmiseks eesmärgiks Euroopa ja siis maailmarekord? Vaadates neid arve on selge, et sellisel kiirel laenukasvul põhinev majanduskasv ei ole jätkusuutlik."

Jaan Õmblus 2006 detsember (majandustegelane, artikkel Ärilehes )Rahapidu lõpeb ja börs kukub kokku: "Eestis ringleb 100 miljardit krooni laenuraha, mis on üles kütnud kinnisvaraäri, annab näilise ostujõu ja on loonud mulje, et Eesti on majanduslikult edukas riik."

***Rootsi ja Balti keskpangad sõlmisid kriiside ohjamise leppe - detsember 2006

Alar Tamming 2007 veebruar (kullakaupleja, artikkel Äripäevas ) Suur majanduskriis tulekul: "Majanduskriisidega on läbi ajaloo alati kaasnenud kaks asjaolu. Esiteks keskpangad ja valitsused ei teata neist kunagi ette, vaid konstateerivad takkajärgi."

***LHV Foorumites algatatakse rubriik "Börsikrahh 2007" - veebruar 2007

***Äripäeva Investor Toomas august 2007 - müüb enamuse oma aktsiaportfellist

Joakim Helenius 2007 september (investeerimispankur, Ärilehes ): "Eestlased usuvad, et neid juhib mingi jumalik jõud, mis aitab neil hoida iga-aastast majanduskavu 7-8%. Kuid ma arvan, et varsti on majanduskasv negatiivne," ütles Helenius

***Danske Markets september 2007 avaldab kõige pessimistlikuma prognoosi Eesti majanduskasvu kohta 2008. aastal (+4.5%)

Olari Taal 2007 oktoober (endine pankur ja majandusmees, Postimehes ): "Päris täpselt võib ennustada, mida 2011. aasta valimiskampaania ajal räägib Keskerakonna liider Edgar Savisaar. Ta ütleb, et võimulolijad suutsid majanduslanguse tekitada, põhjustasid riigireitingu languse ja inflatsioon tegi vaesed veelgi vaesemaks."