2. Dura lex, sed duracell ("Seadus on loll, aga väsimatu"). Eestis võib igaüks netiportaalis sõimata, sest vastutab moderaator. Igaüks võib poode röövida ja autosid lõhkuda, sest vastutab Venemaa. Üldsusele huvi pakkuvad kohtuprotsessid lõpevad üha suuremate skandaalidega. Ma arvan, et seda tehakse meelega.

3. Sic transit gloria mundi ("Haige transiit on maailma hiilgus"). Seda kõnekäändu ei tohi võtta eesmärgina, vaid vastupidi, hoiatava eeskujuna. Tasub õppust võtta, millised jamad olid äsja Venemaa gaasitransiidiga läbi Ukraina. Kõik meie majandusringkondade õhkamised Venemaa transiidivoogude poole lõpevad ükskord krahhiga.

4. Amicus Hermanus Simmus (Villus Reilianus, Martus Viisitammus etc), sed magis amica veritas ("Armas on Herman Simm (Villu Reiljan, Mart Viisitamm jne), kuid veel armsam on tõde"). Sulgudes olevat osa võib pikendada veel 1 300 000 nime võrra, sest umbes nii palju on Eestis inimesi, keda kapo kahtlustab või hakkab tulevikus kahtlustama pistise andmises, võtmises, vahendamises või sellest mõtlemises.

5. Per se ("Läbi iseenda"). Seoses koondamiste lainega sobib see väljend iga töötaja suhu, kes parajasti tööandjalt koondamisteate saab. Seda võib korrata kõvasti ja valjusti mitu korda nagu tõotust edaspidi paremaks tööjõuks saada.

6. Homo homini lupus est ("Homo on inimesele hunt"). Samal ajal kui Eesti ja pool maailma vaevlevad majandusraskustes, ei ole geide kogukonnal häda midagi ja orgiad Angelis ei lase poolel Tallinnal õhtuti uinuda. Neid ju koondada või madalamale palgale viia ei tohi, see oleks vähemuste õiguste rikkumine!

7. Aut Savisaar, aut nihil ("Kas Savisaar või mitte midagi"). Lause tõusis päevakorrale Tallinna bussipeatused uputanud Keskerakonna poliitilise reklaamikampaania puhul, mis vastuvaidlematult tõestab, et kõik maailma viimasel ajal tabanud hädad on Reformierakonna ja IRLi süü. "Tere Tallinn, tere Universum!"

8. Cave tibi cane muto et aqua silente (Karda, tibi, vaikset koera ja vaga vett"). Selle tegelikult täiesti sisuta ja mõtteta fraasiga on ometi kõige lihtsam ööklubides või pidudel tšikke voodisse meelitada.

9. Sol omnibus lucet ("Päikese omnibuss paistab"). Seda fraasi kasutavad kergeusklike rahustamiseks kõikide bussifirmade suhtekorraldajad, kui mõni liin jälle käigust ära võetakse või piletite hinnatõusuga reisijate kõri kinni pigistatakse.

10. Mae victis! ("Mae võidetuile!") Olgu majandusolud kuitahes halvad ja inimesed eluraskustele alla vandunud, sportlaste edu ja ebaedu on rahvale ikka lähedased. Nii ka enne Otepää MK-etappi ja Libereci MMi, kus peamised lootused seisavad praeguse seisuga Jaak Mae õlgadel.