Minu kiiks on see, et alati, kui olen majapidamisse uue seebi ostnud, närin selle ääred ära. Seep peab alati olema uus, muidu ei ole õige maitse. Võtad paberi ümber ja maiustad vaikselt vannitoas. Eriti hästi maitseb Palmolive. See komme pärineb mul juba lapsepõlvest. Kui rase olin, ei julgenud oma kiiksu realiseerida, nüüd sellest õnneks tükk aega möödas ja saan jälle õnnelikult seepi närida. Seda juhtub umbes kord kvartalis - siis on pidupäev. Nii sõltuvuses ma veel pole, et selle tarbeks ekstra seepi ostma peaks - see lihtsalt selline salahobi

2. Draakon lendab auto kõrval

Kui ma istun autos juhi kõrval, siis lendab alati üks draakon meiega kaasa. Siis ma vaatan, kuidas ta tõuseb ja laskub, vastavalt sellele, kas ees on mets või lagendik. Kui ma ise roolis olen, siis ta kaasa ei lenda. Õnneks.

3. Loeb tagurpidi õhuvärskendaja juhendit

WC-paber peab ka jooksma alt. WC-s kauem istudes loen alati õhuvärskendaja kasutusjuhendit, ka sõnu tagant ettepoole. Ajakirju hakkan enamasti sirvima ka tagant ette.

4a. Mõlemal jalal oma sokk

Mõlemal jalal on oma kindel sokk, paljud ei oska minu tutvusringkonnas sokipaaril eristada, kumb on kumma jala oma, uuel sokipaaril polegi vahet aga juba kantud paaril on kindel vahe kuma on kumma jala oma.

4b Pole endal ühtki sokki

Mul on ka sokikiiks. nimelt mul endal ei ole mitte kunagi ühtegi sokki. ma laenutan neid abikaaslase suhvlist. nad on alati kaks esimest, mis näppu juhtuvad. see tähendab, et alati erinevatest paaridest ja üldjuhul mul pahupidi jalas. kui me külla lähme, siis otsib abikaasa mulle ise sokid, sest ta häbeneb mu kiiksu.
Ma ei salli sokke.

5. Kardab Varba-Kolli

Magan alati varbad teki sisse pakitult (ka suvel). Kui varbad ei ole teki all, siis kindlasti ilmub voodi alt mingi koll, kes tahab mu varbaid katsuda. Ja see on jube õudne.
Mingeid peegeldavaid objekte nagu peegel, telekaekraan jne öösel voodi lähedal näha ei taha. Kui magan kusagil, kus nt telekas on voodi vastas, siis katan salaja ööseks riietega kinni ekraani.

6. Loendab toonekurgi

Mina loendan pidevalt toonekurgesid autoaknast, aga seda saan ma teha muidugi ainult suvel. Kui neid on sihtpunkti jõudes kokku vähem või rohkem kui 13, siis on kõik hästi. 13 ei tohi olla, pigem teen veel mingi väikse tiiru või sisendan endale, et üks neist kurgedest polnudki tegelikult kurg.

7. Sööb plastiliini

Kunagi väiksena sõin plastiliini ja nüüd kui lapsele ostsin plastiliinid et voolida siis võtsin tükikese salaja... mm kui hea.

8. Vahetab pärast seksi linu

Pärast seksimist vahetan alati voodi linad, tekikotid. Olgu või kell kolm öösel.

9. Kontrollimaania

Minul on kontrollimise kiikse- kodust väljas olles katsun pidevalt kas rahakott ja telefon ikka on kotis alles. Isegi kui sõidan üksi autos ja just enne sõitma hakkamist vaatasin üle, et kõik on olemas on juba 15 mintsi pärast vaja jälle käsi kotti torgata et asjade kohalolu kontrollida.
enne magamaminekut kontrollin 6 korda et kas välisuks ikka on lukus, samuti käin mitu korda vaatamas kas ma ikka tõmbasin triikraua juhtme seinast välja või kas triikraud on ikka niimoodi ära pandud et laps juhtmest kinni ja seda endale pähe tõmmata ei saaks.

10a. Riide- ja ehtekiiks

Eemaldan alati kõikidelt riietelt kõik sildid. Käekella ja enamikku ehteid ei talu, samuti riideid, millel on seespool tuntavad õmblused või mis on karedast / torkivast / muidu vastikust materjalist. Vastikute materjalide alla kuuluvad (näiteks) samet ja mõnd sorti fliis. Vahtkummi ja veel paljusid materjale ei suuda üldse palja käega puudutada. Riideid ja ennast pesen ainult lõhnavabade pesuvahenditega. Sukki ja rinnahoidjat kannan ainult äärmisel vajadusel, sukkpüksid paneksin võib-olla ainult relva ähvardusel jalga. Ruumist, kus kasutatakse mingit õhuvärskendajat, lahkun koheselt. Päevavalguslampidega ruumist samuti.

10b. Multikiiks


- loendan ka puuvilju kotti pannes või trepiastmeid või mida iganes võimalik loendada on
- mul ka peavad rahad suurusjärgu kaupa rahakotis olema ka nii, et väiksemad eespool, suuremad tagapool. kõik peavad ühtepidi olema ja sirgelt
- loomade-lindudega ka räägin
- teinekord omaette räägin poole häälega või sosinal, ka tänaval muide
- nagu eelpool mainitud, asetan ka püksid pesunöörile esimese poolega enda poole
- töö- ja söögilaua peal peavad olema ainult hädavajalikud asjad, nn kultuurikihti ei salli
- telekat vaatan, raamatut loen ja söön alati istudes, mitte kunagi lamaskil olles
- kui raamatud on lapiti laua peal virnas, siis alati nii, et kõige suurem on allpool ja väikseim kõige peal; raamaturiiulis ka on suuremad (kõrgemad) raamatud tagapool ja madalamad eespool. seda juhul, kui on topeltrida raamatuid
- mul ka sama lugu nagu Piibukas mainis, et kui toas tuli põleb ja väljas on pime (isegi kui juba hämardub), siis kohe ruttu kardinad ette
- kodust välja minnes peab alati kell käe peal olema, muidu tunnen ennast väga ebakindlalt
- riietun alati peegli ees, igat riideeset eraldi vaadates peeglist
- kui kuskil avalikus ruumis istun, siis alati näoga ukse poole ja ise võimalikult nurgas olles, et märkamatuks jääda

Sai üsna pikk nimekiri, kuid see pole veel täielik. Kindlasti unustasin pooled asjad ära.

10c Multikiiks2

1. ei kannata, kui toas on peegel nii, et ma kogu aeg peegeldun sealt. meeldib, kui saan kontrollida, kas paistan peeglist või mitte- seega on magamistoa peeglid kapiukse sisemisel poolel
2. häirib, kui keegi jätab külmkapi ukse liiga kauaks lahti
3. ei suuda inimestele silma vaadata
4. räägin kõigi loomadega, lisaks ka enamike elutute asjadega- seda olen üritanud tagasi tõmmata pisut, inimesed vaatavad imelikult
5. sokid on peaaegu alati erinevast paarist
6. kodus käin peamiselt öösärgis ringi, alternatiiviks on saunalina (sealjuures mõlema all on päeval alati rinnahoidja)
7. ei suuda kuuluda ühtegi kollektiivi ega organisatsiooni
8. söön kiirnuudleid toorelt, ilma keetmata
9. ei suuda uinuda, kui toas tuli ei põle ja muusika ei mängi
10. toitun juba aastaid peamiselt võileibadest