2. AFROMAARDULANE - uus moodne rahvus mitmerahvuselises Maardus, ­erinevate rasside integratsiooni supernäide.


3. KONTORIPLANKTON - tõlge venekeelsest terminist офисный планктон, mis tähistab madalama astme kontoriametnikke. Kontoriplanktoni peamisteks abivahenditeks on MSN, Skype, veebibrauserid, arvutimängud, Kroonika, Just, kosmeetikatarbed ja korruse kohvimasin. Kontoriplankton on peamine Delfi kommentaaride ja Perekooli foorumi sissekannete allikas.

4. PEIBUTUSKEPSLEMINE - iseäranis Tallinna klubides nagu Holly­wood, Parlament, Privee ja Venus Club levinud tantsulaad, mida harrastavad vastassoo tähelepanu võitmiseks kaunid naised. ­Feministid vaatavad sellist käitumist jälestusega.

5. VABADUSE AUK - Vabaduse platsil haigutav sügavik, mille põhjast tuleb nähtavale rootsiaegseid müüre ja muud muistse põlve pärandust. Praegu jääb mulje, nagu oleks Vabaduse Augu sünnitanud Suur Pauk, ainult Endel Lippmaa ei usu seda. Varsti saab Vabaduse August parkla, kus hakkavad elama sedaanid, maasturid ja teised linnaloomad. Selle nn Vabaduse Kääpa tähiseks saab Vabaduse Rist.

6. INDIGOPRESIDENT - viimase viie aasta jooksul ametisse astunud presidendid on hoopis teistsugused kui eelmised põlvkonnad, on avastanud kasvatusteadlased. Uut generatsiooni kutsutakse indigo- või tähepresidentideks.
Indigopresidendid ei mahu seni kehtinud käitumistavade raamidesse, nad esindavad täiesti uut maailmapilti. Nende erilisus tekitab palju probleeme, sest ühiskond ei ole valmis uute vajadustega riigijuhte vastu võtma. Hädas on nii presidendi kantselei kui abikaasa. Ilves ise ka.

7. KONTRASTNAINE - Tartust pärit uus termin. Kontrastnaine on ilusa mehe kole naine, kelle funktsiooniks on pakkuda avalikes kohtades oma mehele visuaalset kontrasti. Sedasi on kontrastnaine hõlbus vahend mehe eneseuhkuse tõstmiseks: koleda naise kõrval näib mees ise alati ilusamana, kui ta tegelikult on.

8. SELTSING - suur samm Eesti homoliikumisele, väike samm maailmamastaabis ehk uus nüüdisaegne perekonnavorm, milleks justiitsministeerium nimetab homoseksuaalsete paaride kooselu. Teistes riikides nimetatakse seda partnerluseks, eriti dekadentsed maad on jõudnud juba samasooliste abieluõiguseni.

9. KVALITEETINIMENE - 18-60aastane isik, kes võtab SMS kvaliteetlaenu, elab reeglina kvaliteetkinnisvaras, joob kvaliteetveini (Qualitätswein) ja viljeleb kvaliteetajal kvaliteetsuhet.

10. MONORAHVUSLUS - Edgar Savisaare pruugitud termin märkimaks tänase valitsuse tema meelest ühekülgseid rahvuslikke hoiakuid ja neil põhinevat nn etnilist demokraatiat. Savisaar näib eelistavat stereorahvuslust, s.t aramastab eestlasi ja venelasi ühevõrra. Paraku ongi kõik ajaloost tuntud rahvuslased, olgu Sandor Petöfi või Lauri Vahtre, monorahvuslased. Monorahvuslane oli ka Adolf Hitler (kes imetles põhiliselt sakslasi ja mõrvas põhiliselt juute), polürahvuslane aga Jossif Stalin, kes tappis kõiki rahvaid võrdselt.

11. URNITANTS - seksikas uudistants, mille käivitajaks strippar Marco. Leskproua Ulla korraldatud praazdnikul võimles strippar sedavõrd hoogsalt ja ennastunustavalt, et purustas kallihinnalise Hiina portselanist tuhaurni, mistõttu tolmas põrandale laiali veelgi kallihinnalisem tuhk.

12. ISEMÕTLEJA - (idee)vaesel ajal taas moodi tulnud, aga õnnetult punnitatud väljend. On ju elementaarne, et inimene ise mõtleb, milleks seda rõhutada. Mõjub nagu lapsega rääkimine - "sa oled juba suur poiss, mõtle oma peaga".

13. SUPERVALD - Valga linna poolt naabervaldadele tehtud ühinemisettepaneku tõttu tekkida ähvardav administratiivne üksus, mis haaraks enda alla üle poole Valgamaa territooriumist ja 60% elanikkonnast.

14. RÄMPSPOLIITIK - mõne erakonna kaudu kogemata pinnale (näiteks Riigikogusse) tõusnud poliitik, kes mõjub ühiskonna vaimsele seedimisvõimele sama halvasti kui rämpstoit inimesele.
Rämpspoliitik on enamasti rumal populist, kes saab kasvada ainult rahvaliku möla, tühjade lubaduste ja segaste valimissüsteemide kompostihunnikul. Vahel on rämpspoliitik koguni vallaslaps ehk värdjas. Rämpspoliitik heidab varju tublidele ehk kvaliteetpoliitikutele ning ummistab oma rämpspoliitikaga ühiskonna masinavärgi. 3. mail teeme Eestimaa rämpsust puhtaks.

15. BLOGISEMINE - küberruumis epideemiana leviv ekshibitsionismi vorm, mis seisneb (igapäevases) mõttetu ja mittemidagiütlevas kõneviisis kirjutatud teksti produtseerimises. Blogisemise patroonid on Inno ja Irja.

16. JOOKSUKOHV (soome keeles juoksukahvi) - moodsate inimeste papptopsikusse villitud kohv, mida tuleb juua kohvipoest kontorisse joostes. Selline kohvinautimisviis väldib kohvipausidele minevat ajakulu, mis vähendaks ettevõtte konkurentsivõimet ja segaks papi teenimist. Nn kohvijooks on tänapäeva tootmisvõimlemine.

17. VIINERIRAHVAS - viinereid igapäevaselt pruukiv natsioon. Juubeliaasta finišis jõudis meieni kuulutus eesti rahva püsimajäämise kõige suuremast ohust. Abiks Postimehe ajakirjanik Stina Eilsen, kes ­kirjutas: "Ei tasu arvata, et lapsed piirduvad vaid koolis pakutava viineriportsjoniga.
Teada on fakt, et olukorras, kus lapsevanemad rabavad majanduslanguse tõttu viiel kohal korraga, on suurenenud ka odavtoitude läbimüük." Vau. Fakt on teada. "Viinerid ei ole tervislik igapäevatoit. Ärme kasvata oma lastest viinerirahvast." Vau, lahinguväljal näeme, vinku!

18. VANDISTAN - Euroopa Kontrollikoja liikme Kersti Kaljulaiu mainitud uudisriik. Tegu on äärmiselt vähekuuldud maaga, mis mõnede arvates kuulub (Kesk-)Aasiasse, kus leiduvad riigid Pakistan, Afganistan, Kasahstan, Kõrgõzstan, Türkmenistan, Usbekistan ja Birobidžan. Veelgi tõenäolisem, et tegu on Côte d'Ivoire'i (Elevandiluuranniku) hellitusnimega. Kaljulaiu arvates tahaks osa eestlasi mõningaid muukeelseid sinna välja.

19. TRÖÖSTIJORU - Sergei Stadnikovi tabav väljend ülikoolide nomenklatuursete õppejõudude käitumise kohta, kes trööstjoruga avaldavad kaastunnet oma vähemedukatele kolleegidele ("jah, nii kahju, et saame sulle loengute eest ainult tunnitasuga maksta, aga sa avaldadad ju pidevalt välismaal midagi" jne). Trööstjoru kaasneb sooja kohakesega ja seda viljelevad need õppejõud, kelle teadustöid keegi ei loe ega tunne.

20. TULEVAHETUS - Pekingi olümpiamängude avamisel korduvalt kõlanud sõna, millega kommentaatorid märkisid olümpiatule edasiandmist ühelt tuleviijalt teisele. Paraku sai sellest hoogu tulevahetus Lõuna-Osseetias, millel mingit lõppu näha pole.