Kuumalaine ajal restoraniköögis veiselihale sattunud salmonellabakterid paljunevad plahvatusliku kiirusega. Haigestumiseks piisab vaid kuup-sentimeetri suuruse toidutükikese ärasöömisest ja bakterite edasikandmiseks käepuutest.

Restoran Noa peakokk Tõnis ­Siigur pakub ajakirjanikule Noa merevaatega terrassil istet ja jääb talle murelikult otsa vaatama. Ta on olnud pretsedenditu meediatähelepanu all ja kuigi restoran on nüüd juba paar nädalat uuesti avatud, on ikkagi kuni kolmandik kliente vähem. (Muide – lasteaialastel polnud nakkusohtlikest lasteaedadest kuhugi pageda.)

Noa salmonelloosijuhtum pälvis metsikut tähelepanu, sest kõik ­uudise kriteeriumid langesid paika – kuulus ja tunnustatud restoran, selle tuntud ja karismaatiline peakokk, jõukad einestajad, kes sõid eliitset toitu, ja siis neid tabanud soolenakkus. Klassikaline nn kuulsuse langemise juhtum, mida kõrvalseisjad irvitades pealt vaatavad.

Tõnis Siiguri jaoks oli asi aga väga-väga tõsine. „Mul oli tunne, nagu võib olla rallisõitjal, kellel sõidu ajal kõik neli rehvi korraga all plahvatavad,“ ütleb ta.

« Avalehele 24 Kommentaari