Kuumalaine ajal restoraniköögis veiselihale sattunud salmonellabakterid paljunevad plahvatusliku kiirusega. Haigestumiseks piisab vaid kuup-sentimeetri suuruse toidutükikese ärasöömisest ja bakterite edasikandmiseks käepuutest.

Noa salmonelloosijuhtum pälvis metsikut tähelepanu, sest kõik ­uudise kriteeriumid langesid paika – kuulus ja tunnustatud restoran, selle tuntud ja karismaatiline peakokk, jõukad einestajad, kes sõid eliitset toitu, ja siis neid tabanud soolenakkus. Klassikaline nn kuulsuse langemise juhtum, mida kõrvalseisjad irvitades pealt vaatavad.

Tõnis Siiguri jaoks oli asi aga väga-väga tõsine. „Mul oli tunne, nagu võib olla rallisõitjal, kellel sõidu ajal kõik neli rehvi korraga all plahvatavad,“ ütleb ta.

Avalehele
24 Kommentaari
Loe veel: