Kindle toob ka tänu oma valgele kestale silmade ette mp3-mängijate valitseja iPodi. Ja tänu retro mõjutustele meenub kohe Apple Newton märkmiku 90ndate keskpaigast.

Kindle`i eesmärk

Amazon lõi uue toote oma müügimahtude kasvatamiseks online-raamatute arvelt. Kasutaja saab mõne vajutusega oma Kindle`i vahendusel online-raamatuid. Ostad selle „väikese" raha eest ja asud lugema. Ja kogu seade on loodud pakkumaks võimalikult mugavat ja lihtsat lugemiselamust uuele omanikule. Külgedel on edasi-tagasi liikumiseks suured nupud. Lugemise lihtsustamiseks ja silma vähem koormamiseks võeti kasutusele mustvalge läiketa ekraani. Mille kohta PaidContent testija Joseph Weisenthal tunnustavalt märkis - „loeks nagu päris paberilt".Kerimisnupp töötab sarnaselt mobiiltelefonidega naviklahvina ja suuremate tekstide kirjutamiseks on olemas miniatuurne klaviatuur ekraani jaluses.Juhul kui sinu Kindle peaks kaduma minema, ei kao õnneks sinu Amazonist ostetud raamatud koos sellega. Kõik, mida ostad Amazoni vahendusel, saab sinu kontole varukoopia.

Palju see kõik maksab?

Keskmise eestlase silmis kohe kindlasti rohkem kui ta nõus maksma on. Seadme omahind Amazoni vahendusel tellides on 399$ + maksud.Online poest ostes saab ingliskeelse bestselleri Kindle peal lugemiseks hinnaga 9.95$. Pole väga hirmutav hind suure ja korraliku raamatu eest?Kuid kõige muu hind, mida võimalik kasutada, paneb juba mõtlema. Näiteks selle eest, et pidevalt mingit blogi jälgida, on hind 0.99$ blogi voo kohta kuus. Umbes 10 krooni kuus tundub - kui aus olla - liiga palju. Mõne nädalaga võib aktiivsel inimesel olla nii palju vooge jälgida, et lisaks raamatute hindadele tulev toote tasu tõmbab viimased kroonid krediitkaartilt minema. Eriti, kui veel keegi asub oma Kindle`i peale infot saatma üle veebi, teadmata, et selle pealt võetakse iga ürituse eest 0.1$.

BoingBoing tählepanekuid Kindle kohta

  • Ostetud raamatud AZW formaadi ehk DRM kaitsega. Õnneks on toetatud levinumad formaadid Mobipocket (.mobi, .prc,), .txt.. HTML ja .doc. Arvestama peab, et kõiki formaate ei saa seadmele laadida üles USB.
  • SaaB laadida seadmele raamatud ka välistelt allikatelt. Näiteks oma serverist.
  • Saab kuulata Audible audioraamatuid kuid neid ei saa otse laadida Kindle'sse. Esmalt tuleb esmalt laadida arvutisse ja siis laadida üle USB seadmele.
  • Kindle saab läbisegi ehk shuffle režiimil mängida mp3 faile. Selleks on sul kasutada seadme 180MB ketas või lisaks paigaldatav SD mälukaart. MP3 failid võid panna endale taustaks mängima.
  • Mobipocket DRM'tud failifd ei toimi Kindle'l
  • PDF failidega pole Kindle`i juures midagi teha. Need võib täiesti unustada, kuna ei toimi mingi võttega.
  • GIF ja JPG on toetatud, kuid mustvalge mattekraaniga pole nad just kõige vajalikum lisa.
  • Kasutusel on kaks fonti - Linotype Caecilia ja Neue Helvetica. Kuid kasutaja ei saa valida, millist fonti ta kasutab raamatu teksti juures. Alati on kasutusel Caecilia ja saab valida vaid kuue erineva fondi suuruse vahel.
  • @kindle kaudu seadmele materjali paigaldades on ühe saatmise hinnaks 0.10$. Mõtekam on kindel konverteeritud fail tagasi oma arvutisse võtta ja üle USB paigaldada. Kahjuks kõikide failide puhul see ei toimi.