TB: Ei, astusin erakonda, et protesteerida (punk-)muusikute parteistumise vastu - enne mind on parteistunud näiteks Peeter Malkov, Promille Promille, Villu Tamme, Ivo Uukkivi, Mait Vaik, Hardi Volmer, Andres Jaadla, Kojamees jt. Mõnel neist on selle sündmuse tagajärjel poliitilised vaated kardinaalselt muutunud.

Kas erakonda kuulumine ei pärsi Sinu tegutsemisvabadust?

TB: Seni ei ole pärssinud. Eks edaspidi paistab.

Mis Sa arvad, miks Sinu erakonda astumisest on tehtud nii suur number, samas kui nii mõnegi teise tuntud punkari või laulja erakonnastumist ei pannud keegi tähele? Kas võib siin taga olla see, et teatud hulgale inimestele oled sa mingis mõttes identiteedi osa ja nad tunnevad end reedetuna - mis Sa arvad sellest?

TB: Ma ei taha olla nende identiteedi osa. Nad võivad kuradile käia. Mul ei ole kahju, kui valmistasin neile pettumuse. Minu sõbrad toetavad mind. On ilmunud välja palju vanu sõpru, keda ma pole oma 15-20 aastat näinud, kes piltlikult öeldes patsutavad mulle õlale.

Siin on paar lauset Ivo Uukkivilt alias Mungalt: “Tundub, et inimesed on sellest shokeeritud ja nende senised lülitused ajus jooksevad särinal kokku, kuna ei suuda asetada ühte sahtlisse kahte nii vastukäivat mõistet nagu anarhism ja Keskerakond. See on umbes sama nagu kommunism ja IRL.”
Kuidas kommenteerid?

TB: Üks asi on see, mis on kirjas põhikirjas, teine asi on see, mis põhikirjas kirjas ei ole. Näiteks erakonna ümber nimetamine Euroopa Anarhistlikuks Parteiks 8. aprillil 2024 või Maailmarevolutsioon algusega 5. jaanuaril 2057.

Veel Uukkivilt: „Kui Tõnu jaoks on Keskerakond punk, siis mõelgem, mida tähendab punk otsetõlkes?

TB: Punk otsetõlkes tähendab ameerika keeles ja briti keeles mitmeid erinevaid asju.

Kas Keskerakond on punk?

TB: Traditsioonilist või klassikalist punk-ideoloogiat iseloomustab anarhism, anti-militarism, anti-kapitalism, anti-rassism, anti-natsionalism, anti-homofoobia, keskkonnakaitse, taimetoitlus, veganism, loomaõiguslus, individuaalne vabadus, anti-establishment, DIY (Do It Yourself - Tee Seda Ise) eetika, otsene tegevus, nihilism. Seega - otsustage ise. Kindel aga on see, et ta on palju rohkem punk, kui see asi, mida Eesti avalik arvamus viimase kümnendi teisel poolel pungiks on pidanud.

Uukivi: "Eri küsimus on see, et kes meist veel punkarid on või ennast nii nimetavad?

TB: Paljud ju ikka nimetavad.

Uukkivi: "Vist mitte keegi. Võiks nimetada endised punkarid. Õige punkar ei elagi üle 23 eluaasta.”. Kuidas kommenteerid?" Kas oled veel punkar?

TB. Kui võrrelda minu isiklikku ideoloogiat punk-ideoloogiaga, mida kirjeldatakse siin mõned read üleval pool, siis need ei kattu 100 %, valdavas enamuses aga küll. Seega - otsustage jällegi ise. See on nii, et ega ma ennast ise esimesena punkariks ei nimeta, kui aga teised nimetavad, siis ei hakka
tavaliselt ümber ka lükkama.

Kas on üldse alles punkareid?

TB: Muidugi on.

Tegelikult on üsna palju juba ära öeldud. Aga ehk võiksid kirja panna, mis Sul kogu sellest mäsust praegu hingele kriipima on jäänud - kui on?

TB: Hingele kriipima ei ole jäänud midagi, küll aga olen lugenud enda kohta niivõrd uskumatut informatsiooni, et paneb silmi hõõruma, näiteks see siin:

Veiko Rämmel: "Kui see Trubetsky oleks eesti nimega, siis poleks Keskerakond teda peibutuseks tahtnud? Ometi on ka vastupidiseid näiteid slaavlastest, kes pole Keskerakonda läinud, poliitvang Viktor Niitsoo (Tðetverikov) on vene ohvitseri laps eesti naisega Vilsandi saarel, aga üdini eestlane (kuni pole end täis joonud, siis löövad geenid välja), või teine vene ohvitseri laps Valdo Paddar, kes lapsendati eesti peresse, või lausa puhtvenelane Trivimi Velliste, kes tegeleb muinsuskaitsega. Vene nime pole, seega sellised slaavlased Keskerakonda ei huvita?"

Miks käib selline üksteisele solgi pähevalamine?

TB: Ei tea tõesti. Siia ei sobi ka tuntud fraas eestlase lemmiktoidust.