"Kes see siis on?" küsind ülemus.

"Ei tea. Kuid autojuhiks on tal Tony Blair isiklikult," kõland vastus.

***

Tony Blair kihutand autoga Tallinna lennujaamast Toompeale. Auto kõrval kõndind Andrus Ansip, tehes nägu, et ta mitte kuhugi ei kiirusta.

***

Tallinnas pidutsemas käivad Inglise poissmehed olnud Blairi juba varem hoiatand, et ta Eestis olles käed taskus hoiaks. Siis jäävat tema varanatuke ilusti alles. Blair jälgind soovitust piinliku hoolega ja hoidnd käsi lausa küünarnukkideni taskus. Korra tuld parem käsi siiski taskust välja võtta, et Ansipi kämmalt suruda. Ansip, va rebane, kasutand soodsa juhuse kohe ära. Kiiremini kui välk sööstnd tema vasak käsi Blairi taskusse ja haarand sealt vennikese rahakoti.

Järgmisel päeval võtnd Ansip Blairi rahakoti valitsuse istungil demonstratiivselt välja, et kolleegide ees edvistada.

“Kuule, Andrus, aga miks on sinu tengelpunga peal suured kuldsed tähed T ja B?” küsind ministrihärrad.

Ansip hakand esiotsa hirmsasti kokutama, tulnd siis aga täbarast olukorrast kavalasti välja, öeldes:

“See'p on see kuulus firma “Tolce ja Babbana”.

Muhelev Ansip ei saandki aru, miks kolleegid teda selle peale veidra näoga vahtima jäänd…

***

Stenbocki majas peetud nõupidamisel tulnd Blairile kange pissihäda peale ja ta küsind oma abilt, kus siin peldik on. Ansip kuuld selle ära, karand püsti ja teatand:

"Mul on endal ka häda. Ma ise juhatan teid!"

Ta viind Blairi Stenbocki majast välja, istund koos temaga limusiini ja kimand linna peale. Varsti peatand ta ühe Kentmanni tänavas asuva hoone ees ja viind külalise sisse. Igal pool on marmor, väärispuidust mööbel, skulptuurid, vaibad, palmid, lipud ja mundris mehed.

Ansip astund hooletult lähima palmipotini ja õiendand oma häda ära. Blair järgnend kõheldes tema eeskujule ja küsind siis:

"Noh, ja nüüd?"

Ansip vastand kavala naeratusega:

"Haa! Nüüd paneme jooksu! See on Ameerika saatkond!"

***

Valitsuse lapsesuu Lang unustand ära, et Ansipil selline tähtis mees külas nigu Blair isi. Helistand siis Lang Ansipile ja kuulnd vastuseks, et “Kahjuks ei saa ma teiega hetkel rääkida. Palun jätke oma number, helistan teile tagasi esimesel võimalusel.”

“T*ra!” öelnd Lang otse telefoni. “R*isk! R*isk! No t*ra r*isk ma ei või! P*tsi!”

Pärast nõupidamist hakand Blair ja Ansip oma mobladega kehklema.

“Kuulame kõneposti!” teind Blair ettepaneku.

Kuulatudki. Blairile olla vahepeal kuninganna helistand, Ansipile aga Lang. Küll olnd Ansipil siis silmad häbi täis! Ja Blairil kah, kuigi ta polla eesti keelest  s*ttagi aru saand!

***

Blair võtnd kätte ja sõit Rüütlit kaema. Kohtumise vaheajal viind Rüütel külalise Kadrioru parki ja teind talle ettepaneku eesti ja inglise rahva sõpruse auks üks lumememm ehitada. Blair innustund ideest ja hakand õhinal lumepalli veeretama, kui ligi astund üks Kadrioru lossi valvav politseinik:

“Kodanik, mis te siin omast arust teete? Praegu on lossis külas Suurbritannia peaminister Tony Blair, aga teie teete siin mingit kuradi lumememme!”

“Kuulge, ohvitser, ma ise olengi ju Suurbritannia peaminister Tony Blair!” vastand jutu mõtet taiband Blair inglise keeles.

"No-noh, ärge ajage mulle siin udu midagi kah!” teatand politseinik samuti inglise keeles. “Teie – ja Tony Blair! Viimati ütlete mulle veel sedagi, et see vanamees, kes seal lumememme ninaks mõeldud porgandit talle tagumikku surub, on Eesti president Arnold Rüütel!”

***

Kaks Mustamäe meest jõund koju alles Blairi visiidi järgsel hommikul. Nende naesed olnd muidugi kohe esikus tainarulliga vastas ja kurjalt pärima, kus mehed olnd. Aga mehed olnd enne kokku leppind ja rääkind nüüd ühte ja sama juttu: nemad sattund inglise peaministri Blairi kätte, see vedand nad enesega Londonisse, et seal tina panna. Alles varahommikul pääsend mehed Blairi käest minema, istund lennukisse ja kihutand Tallinnasse. Naesed jäändki meeste juttu uskuma, kuna mehed tõesti vängelt viski ja õlle järele lõhnand. Aga kui mehed siis lisand, et täna tulevat Tallinnasse George Bush ja et ega nad vist tänagi kodu jõua, kuna tarvis Bushiga Washingtoni jooma minna, vaat siis polnd naesed enam uskund ja mehed saand, et tolmab.

***

Ajal, mis Blair olevat kõigi teada old Tallinnas Ansipiga kohtumas, istund ta tegelikult Londonis Dauning Striit 10 keldribaaris, pand Condoleezza Rice´iga tina ja itsitand pihku. Ansip ega ülejäänd eestlased põld aru saand midagi, aga Osama bin Laden saand kohe ettekande oma Alkohiida kuttidelt.

“Kuradi kurat!” vandund Laden oma Piusa liivakoopa peidikus. “Jälle saatis, siga, teisiku! Siukse pääle äi hakka pommi raiskama, ootame, kui vend ikka ise tuleb!” öelnd ta oma abile. Ja nii jäändki.