Ilmselt mitte eriti suur.


Ometi on nii Tatjana Muravjova (59, Reformierakond), Mailis Reps (33, Keskerakond) kui ka Inara Luigas (49, Keskerakond) sündinud 13. jaanuaril ehk nn vana kalendri uusaastal.


Ei tea, kas sellest saavad astroloogia ja numeroloogia huvilised järeldada, et 13. jaanuar on tüdrukutele sündimiseks tulevast poliitilist tegevust eriliselt soodustav päev?


Ilmselt on see järeldus siiski mõttetu, sest vähemalt ajaloost ei ole vastavaid näiteid kuigivõrd tuua. Tõendust ei lisa eriti seegi, et 13. jaanuar on ka esimese Eesti Vabariigi kuulsa riigimehe, Jüri Uluotsa sünnipäev.


Olgu peale, aga mida võiks järeldada sellest, et ühele ja samale päevale langeb ka kolme meessoost riigikogu liikme sünnipäev?


Need on Jaanus Rahumägi (44, Reformierakond), Ken-Marti Vaher (33, IRL) ja Eiki Nestor (54, SDE). Oma ühist sünnipäeva võivad nad korraga pidada viiendal septembril.


Ajaloo järgi otsustades võiks seda päeva pidada soodsaks hoopis kosmosehuviliste sünnile, sest viiendal septembril sündisid nii Vene raketiteadlane Konstantin Tsiolkovski kui ka kosmonaut Andrian Nikolajev. Oletus aga ei pea vett, sest riigikogu ainus täheteadlane – Ene Ergma – on sündinud hoopis 29. veebruaril.


Kuid niisugune kokkulangevus – ja kaks tükki korraga – Eesti seadusandlikus võimus ei saa ometi olla juhuslik! Kes on selle taga? Illuminaadid, tulnukad, Brüssel või on kõik ikkagi šantaaž, mida korraldab Venemaa?


Rahvas peaks nõudma, et riigikogu arutaks seda oma erakorralisel istungjärgul kui riiklikult tähtsat küsimust.