Esikümmet troonib postmodernistlike indiepoiste ja -tüdrukute veidi skisoidne lemmik­blogi.


USAs elava kanadalase veetavas Hipsterrunoffis leiad juttu USA lähiaja sõjaplaanidest (“should we attack France because of JUSTICE or just go on with brown-ish countries? (kas me peaksime õigluse mõttes Prantsusmaad ründama või jätkama “pruunide” riikidega?) ning vaidlusi teemal kes on nunnum: kas ALT-asiaadid, Uus-Meremaa popartist Ladyhawke või lasteahistaja prillides ropu elektro staar Uffie. Samuti käivad pidevad parima indie-rinnapartii valimised.


Juhul, kui lugeja ei tea, kes/mis on ALT, on viimane aeg hakata end kurssi viima. Hipsteri vaimukas ja irooniline pilk indie-kultuurile mõjub värskendavalt ja teeb kontoris veedetud päeva ilusaks.




Facehunter on fotograaf. Ta ei pildista mitte ajalehtede või ajakirjade tarvis, vaid oma blogisse. Inspiratsiooni pakub “näojahtijale” tänavamood. Erakordseks teeb Facehunteri blogi autori mobiilsus: lehel saab tutvuda moefriikidega kõikidest maailmanurkadest – Argentiinast Rootsini välja. Kvaliteedilt võiks Hunteri loomingut võrrelda meil tuntud hel-looks.com saidi omadega, ainult et tema piltidele sattunud poisid ning tüdrukud on pandud poseerima nagu korralikud Vogue’i diivad.


Viimasel ajal on Facehunter asunud tootma ka YouTube’i saateid, kus fotoaparaadiga professionaalne flanöör intervjueerib tema teele sattunud isikuid, pidutseb ja mängib lolli.




Mis on mõnusam kinos käimisest? Muidugi nähtud filmide kritiseerimine ja oma arvamuse teistele peale surumine! Selleks et oma maitse piisavalt peeneks koolitada on olemas Pajiba.


Sellel lehel tegutseb terve hulk filmikriitikuid, kes annavad ülevaate USA filmitööstuses toimuvast ja avaldavad arvamust peaaegu et kõikide filmide kohta, mis levisse jõuavad.


Postitatakse ka kokkuvõtvaid lugusid Holly­woodi kuldajastu filmidest ja raamatuarvustusi.


Reeglina kiidetakse igasugust sõltumatut filmitoodangut ja tehakse maatasa peavoolu filme. Tähtis on aga hoopis see, kuidas seda tehakse: elegantselt, intelligentselt ja parajalt kurjalt.


Ühesõnaga säästke vihmametsasid ja ärge ostke raamatut “1001 filmi, mida elu jooksul peab nägema,” lugege Pajibat.




Kuigi strobisti (autoriks David Hobby) fotoblogi on mõeldud üpris kitsale spetsialistide-huviliste ringile, tundub ta ikkagi tunduvalt trendikam kui ammu moest läinud suicidegirls.com ja muud säärased võrgukalmistud. Igava digikaga peopiltide plõksimise asemel on palju ajastukohasem süveneda mõnda konkreetsesse reaalsuse jäädvustamise viisi. Strobist laulab kiidulaulu pildistamisele mitme väikese välguga, mis ei ole kinnitatud kaamera külge. Lisaks kiitusele saab blogist kasulikku fototeavet.




Lõpuks ometi on keegi hakanud pidama blogi, mis põhineb eelkõige kohaliku glamuurielu jooksvatel teemadel ja muidu toredatel veebiuudistel. Salapärane autor võtab ette meikimata eesti sportlasi, Raivo Kiisleri ning Mike Tysoni salasuhte ja Naabrist-Parem-Heleri imeväärse salenemise jpm. Dumbuser ei pea vajalikuks oma kõne tsenseerimist, mis tähendab, et ta on kirjeldamatult rõveda jutuga ja üllatab kohati peente animatsioonidega, mis täiendavad tema maailmavalust tulvil sõnavõtte. Ühesõnaga väga ropp, lõbus ja igati trendikas, sest trendikad inimesed suhtuvad peavoolu seltskonnaellu teadagi põlglikult.




Trendiblogide puhul ei saa üle ega ümber muusikast, sest et muusikal on tänapäeval kanda oluline roll sotsiaalse staatuse kujundajana. Tähtis on teistest trenditarbijatest ette jõudmine ja ägedad bändid tuleb avastada varem kui nad jõuavad popiks saada. Juhul, kui sul ei ole aega Myspace’is suplemiseks ning sulle meeldivad tegelikult siiamaani Coldplay ja Postal Service, võid usaldada oma personaalse muusikalise nõustajana ohhcrapp.net’i kirjutajat.




Seda blogi teavad vist kõik ekraani taga töötavad inimesed. Coolhunter kogub neti pealt kokku kõige kuumemad disaini-, moe-, reklaami- ja elustiiliuudised ning postitab need oma saidile. Parim ja harivam trendiblogi sulle, kes sa täna oled kõige ebamoodsam tüüp maailmas ja sul on homseks vaja korralikku ülevaadet sellest, mis toimub kõigis popkultuurivaldkondades.




Kusagil Los Angeleses elab kaks moest ja kiirtoidust huvituvat naist. Mõned aastad tagasi otsustasid nad, et USA kuulsused käivad tihtipeale niivõrd jubedalt riides, et sellest võiks saada omaette blogiteema. Tänu autorite, kes väidavad end olevat “Beverly Hills 90210” Brenda ja megaseebi “Dynasty” Alexis, erakordsele õelusele ja Chloe Sevigny, Sienna Milleri ning Lindsay Lohani omapärasele ilunägemusele on gofugyourself’ist saanud tõeline kultuuriline fenomen. Anonüümsust hoidvad kirjaneitsid on praeguseks aga kutsutud kommenteerima kõiki suuremat sorti USA moeüritusi, nagu New York Fashion Week jmt.




Üheksandale kohale maandub ainus esikümnesse saanud vene blogi. Loodetavasti mõistab veel keegi natukene vene keelt. Lookatme’d lugedes selgub, et Moskvas ja Piiteris on lisaks našitidele ka igati meeldivaid noori inimesi, keda huvitab väikeste, kuid uhkete balti rahvaste hävitamisest märksa rohkem sündsusetult liibuvate teksaste potent siaal järgmisel hooajal ja plaadifirma Italians Do It Better tegemised. Lookatme’s on väga palju autoreid. Kõik registreerunud kasutajad – kes peavad vastama teatud kriteeriumitele ehk siis olema noored, vihased ja disainihuvilised – saavad postitada uudiseid ja linke. Pidevalt uuenev sisu meelitab kohale erakordselt suure hulga lugejaid.




Teine eesti blogi mu nimekirjas. Artishoki veab kunstiteadlane Maarin Ektermann. Juhul, kui on soovi mõjuda keskmisest intelligentsema ja pädevamana eesti uue kunsti teemadel, tasub aeg-ajalt lugeda Ektermanni ja tema sõprade arvustusi. Arvustustele lisaks näeb ka pilte.

Artishoki püsiklient ei pea ise näitustel käimagi, kuid võib alati enesekindlal toonil seltskonnas teatada, et see Minna Hindi installatsioon oli nii nagu Hint neid ikka teeb, aga et Mihkel Kleis võiks rahvale lähemale tulla.