Kaks Tallinna gümnasisti lõid oma fiktiivse partei kevadel, mil osside teema oli eriti aktuaalne. Just siis oli internetis hakanud ülisuurt tähelepanu saama "Tulnuka" film ning seal õhku visatud fraasid muutusid noorte seas käibeväljenditeks. Ossi karikatuurne kuvand muutus eriti selgepiiriliseks, selle kirjeldus jõudis tüdrukute kodulehelt muide isegi vikipeediasse.

"Meie ideaaliks on haritud inimene. Selline mõnus vaba inimene, kes laseb oma juustel voogata. Ta ei piira ennast millegagi. Meie meelest on ossikultuur ühiskonda laialdaselt piirav asi. Need inimesed ei loe, neil pole laia silmaringi. Ja see levib. Miks peaks selline liikumine levima?" küsib Reaalkooli õpilane Andra.

Tema sõbranna Kairit Tallinna Vanalinna täiskasvanute gümnaasiumist täiendab kõrval, et tõeliselt tarkadel inimestel pole aega mõelda oma juustele, nad lihtsalt lasevad neil kasvada. "Kusjuures pikkade juustega inimesed on vabamad, neil on palju vähem komplekse." Mõlemad neiud on muidugi pikajuukselised, tunnistavad oma maitse-eelistustes 80. aastate glam-rocki (Kairit) ja metal-muusika mõjutusi (Andra).

Nende eeskujude sekka kuuluvad näiteks Jon Bon Jovi ja A-ha laulja Morten Harket. Viimane lõikas küll hiljuti kahjuks juuksed ära ning see oli neidudele muidugi suur pettumus. Igatahes on neil valminud märk "Seal of Approval", mille saavad välismaalased, kes on jäänud silma millegi tänuväärsega nagu uus soeng, hea huumor vms.

Selle tunnusmärgi esimene võitja on autosaate "Top Gear" üks saatejuhte Richard Hammond, kes kasvatas endale vahepeal kena pikajuukselise lokisoengu.

Ka eestlaste seast valisid Kairit ja Andra möödunud aasta lõpul välja parima soengu omaniku. Esimese Eestimaa Kihara tunnustuse pälvis näitleja Juhan Ulfsak. Ehkki tema juustepikkus vaheldub, on ta Andra sõnul inimesena huvitav. "Me ainult juukseid ei vaata, vaid seda ka, mida ta teeb." Näiteks Allar Jõksi puhul kompenseerivat juuste olematust tema tarkus ning Mart Juure puhul naljasoone olemasolu.

Samas oli nende jaoks löök jällegi "Terevisiooni" saatejuhi Priit Kuuse juustelõikus. "Temal juba hakkas midagi kasvama, seda oli päris kena vaadata, et kuidas juuksed arenevad. Ja siis ta lasi jälle nulliga maha. Mul on nii külm seda hommikuti vaadata! Tahad sooja asja näha, et inimesed on mugavalt riides ja neil on ilusad soengud, ja siis tema tuleb ükskord jälle kiilaka peaga!"

Kui pikad siis juuksed võiksid tüdrukute arvates olla? Kodulehe juhendi järgi "parajad, et käega sees sasida (loomulikult mida pikem, seda parem, kuigi tuleks tähele panna, et juuksed oleksid hoolitsetud, mitte nagu Jaagup Kreemil 90ndatel). Naisel üle õlgade kohe kindlasti. Kui alla, siis tuleks inimene võtta kriminaalvastutusele." Kairiti ja Andra lemmikute hulka kuuluvad veel multikas "Shaun the Sheep", sarkasm ja Briti huumor.