Hiljuti sai teatavaks, et näitleja Bojarski ärimehest poeg Sergei kaebas Matti peale prokuratuuri, kuna viimane olla omavoliliselt määranud end kaubanduskeskuse peadirektoriks. Matt omakorda kaebas näitleja pere peale Vene siseministeeriumi Loode-Venemaa allasutusse, kuna toimunud oli Kaubakeskust hallanud ettevõtte vägivaldse ülevõtmisega ehk klassikalise reiderlusega.

Vaidlus kinnisvara ehk täpsemalt selle üle, kui palju siiski „lõunapoolusest" kellelegi kuulub ning kes kui palju investeeris, on suur ja slaavilikult kirglik. Ning kuna asjasse on seotud Piiteris väga tuntud ja armastatud staari Bojarski perekond, leiab see laialdast kajastamist sealses ajakirjanduses.

Hoopis põnevam küsimus on - kes on viinakunn Aleksandr Matt?

Tuleb välja, et Tallinna mees. Tähendab, sündinud Tallinnas. Nagu Vene ajakirjandus märgib sai Matti karjäär alguse tavalise nõukogude ärikana, kusjuures 80ndate keskel oli tulevasel miljonäril välisvaluutaga hangeldamise pärast tõsiseid probleeme organitega.

Kooperatiiviajastu alguses, mil bisnis polnud enam kuritegu, sai Tallinna päritolu tulevase viinakuninga ärimeel tuule tiibadesse. Üsna pea hakkab ta eelkõige Piiteris kauplema meilgi hästituntud paljude siinsete napsimeeste magusid kurnanud  „Royali" nimelist perestroikapiiritust.

See oli kahtlemata miljoniäri. Ajakirjanduses on spekuleeritud, et ega ilma soojade suheteta allilmaga säärane äri poleks võimalik olnud. Iseäranis 90ndate alguses mil Peterburis tõstis pead kuritegelik võim ning linna kutsuti bandiitide Peterburiks.

Matti on peetud nii mõnegi Neeva kallaste tegutsenud hämara taustaga autoriteetse seltsimehe tuttavaks. Osadega neist kippus ta Vladimir Žirinovski partei nimekirjas Vene riigiduumasse. Sinna teda siiski ei valitud.  

Matti tuntuim tegevusvaldkond on jätkuvalt viinabisnis. Tema kontrolli all on Loode-Venemaa see tähendab Peterburi ja Leningradi oblasti suurim(vähemasti hiljutine suurim) viinatootja „Veda", mil põhiline tootmisbaas Eesti piiri lähistel, revolutsionäär Kingisepa nime kandvas linnas. Olgu mainutud, et viinatootja kuulsaim bränd on siingi hästi teada, palju reklaamitud Russki Razmer. Asjatundjad teavad ehk ka sama firma toodetud Kuzmitši nimelist tulivett.

Rallihuvilise Aleksandri Matt'i äride kohta annavad Vene ärilehed vastukäivat infot. Ühed ütlevad, et mehel on viinaäriga seoses märkimisväärseid probleeme.

Teised mainivad, et tema varandus, kus veel aktiivid kinnisvarabisnises ja kaubanduses, on aasta-aastalt kasvanud ja oli möödunud aasta lõpu seisuga väärt 380 miljonit dollarit. Kuuldavasti on ta oma viinatööstuse kolinud Kingissepast Modrvasse, kus asub ärimehele kuuluv piiritusetööstus. Muide, ühe info kohaselt on Mattil osalus ka Ukraina suurimas viinaettevõttes Nemiroff.

Matt'i nimi figureerib ka aastaid tagasi palju skandaalset kõmu tekitanud Ukrainas asuva suure roostevabaterase tootja "Dneprosptsstal" erastamistehinguga seoses. Osad Vene väljaanded on märkinud, et Matt on varem ajanud naftatoodete transiidiäri Eesti sadamates asuvate terminalide kaudu. Muide, Eesti äriregistrist leiab selle loo peategelasega samal päeval sündinud ja sarnase nimega persooniga seotud äriühingu, kuid too peaasjalikult kaubandusega tegelnud firma tegutses õige põgusalt ning on tänaseks likvideeritud.