Tegime seda suisa kahel päeval. Esimene päev oli sealsete termide päralt. SPA Estonia puhul ei tasu unustada, et tegemist on siiski suuresti taastusravikeskusega ning et saun ja basseinikeskus on pigem üks ilus boonus. Kui eelnevalt spaades käinu võib öelda, et termid on justkui nende asutuste vaieldamatud klišeed, siis mulle isiklikult meeldis SPA Estonia termide puhul erinevate basseinide ja saunade paigutus: kuidagi ideaalselt lohakas. Kõik makstu pole sul kohe silme all, vaid ­ootab ruumides ja edasi kulgedes sind üllatusena. Tundub, et kõige peale on mõeldud. Pisiasjad, et kas kuskil peaks muusika just olema või kuskil mitte, on siiski maitseasi. Kuid kindel soovitus on see, et pärast terme pole mõtet midagi väga aktiivset õhtuks plaanida, sest kas või pärast komplekti soolasaun pluss Jaapani bassein ütlevad teie lihased: “Lõpuks ometi saame  ka meie tõeliselt puhata.” Võib-olla olekski tark tegu neid seekord kuulata ja unustada üheks õhtuks kõik muu peale iseenda.


Termides leiad muidugi ka enamiku üldisi saunaliike mis inimesele teada, mitu erineva liikuvuse ja soojusega basseini, massaaži ja Vichy dušid. Minu isiklik lemmik on Kneipp-jalutusrada, mis paneb ka kõige väsinumates jalgades vere liikuma.


Kui minna termidesse koos pisiperega, siis otseselt lastele seal midagi mõeldud pole. Ei värvilisi liumägesid ega midagi sellist. Kuid millal on lapsel veega mängides igav hakanud? Kui ta ongi liiga vana mängimiseks, on ta jällegi piisavalt vana, et osata nautida vee lõõgastavamat poolt.


Üldmulje SPA Estonia termidest oli igati positiivne, jätkus oskust puudutada kõiki su meeli, sealhulgas jagus muidugi silma-, aromaatset ja tunnetatavat ilu. Sellelt veevõlumaalt lahkudes oli hea kerge tunne, nagu oleks keha kolm tundi hellitavalt masseeritud.


Teise päeva naudingud seisnesid kasulikkuses. Seda meeletut hulka pakutavaid protseduure ei hakkaks siinkohal loetlema, vaid asjast huvitatud saavad seda ise uurida koduleheküljel
.


Kuid tooksin siiski välja mõned huviäratavamad, mida ka ise proovisin. Meie ravikaart koosnes osokeriitravist, vesimassaažist, lõõgastusteraapiast ja üldmassaažist. Esimene, see lihtinimesele mõistmatu nimega, oli seljaravi eesmärgiga ja seisnes kuumade mägivaha kottide asetamises probleempiirkondadesse. Võin saladuskatte all öelda, et sellest majast leidsin ma ka oma lemmikmasseerija.


Ilusas valguses paistavad veel tähtedena külmravi, meemassaaž, CO2 vann, pärli-ürdivann, lümfomassaaž – mis kindlasti tasuvad proovimist.


Kuigi SPA Estonia paikneb kolmes hoones, Pargi-, Rohelises ja Valges majas, pole siiski külmal ajal ohtu, et teie soojale ja õrnale ihule õueskäik liiga võiks teha, kuna kõik vajalikud raviprotseduurid saab ära tehtud Rohelises ja Valges majas, mis on omavahel klaasgaleriiga ühendatud.


Kui kogu lõõgastus ja mõnu kõrvale jätta, saab lisaks ühe korraliku mentaalse naudingu ka personali viisakusest, mis tuleb tüüpilise linnaeluga harjunule võimsa üllatuspuhanguna.


SPA Estonia pakub ka eri pakette, mis peaksid olema omakorda piisavalt paindlikud, sobimaks teie vajadustega, olete te siis koos lapse, kaaslase, pere või seltskonnaga.


Proovige kindlasti, lubage endale midagi head ja turgutavat selles ilusas linnas ja šokeerige end vahepeal puhkusega, mitte uute väljakutsetega.