10 aastat haridusturul
Selles klassis istuvad korralikult kõrvuti 25 naist. Eri vanuses ja eri elualadelt. Kuid kõigil on seljas seelikud. Valdavalt minid. Selline on siinne kohustuslik “koolivorm”. Ja kõik daamid on haaratud ühest eesmärgist - hankida endale pärast selle kooli lõpetamist kvaliteetne mees.

Aga esialgu kritseldab nende vaateväljas magnettahvlile skeeme ainult üks meessoost isik - õpetaja, direktor ja ühtlasi vampoloogia kui teaduse isa Vladimir Rakovski.

Selgub, et nüüd on võimalik õppida ka meestega manipuleerimise kunsti. Psühholoog Rakovski, kes - nagu väidab tema CV - on osalenud terves viies talk-show, nimetab oma autorikursust “naiste kõrgemateks kursusteks ehk vampoloogiaks”. See musta riietunud meesterahvas on veendunud, et vamp ei ole kaugeltki mitte negatiivne persoon. Tegemist on lihtsalt väga tugeva ja enesekindla naisolevusega, kes ohjab oskuslikult meeste tähelepanu. Jah, ta pööritab mehi nagu tahab, ja mees - kui uskuda Rakovski teooriat - ei pane seda tähele.

Maestro loodud “edu valem” on ajaproovile vastu pidanud! Vampoloogia kool tähistab sel aastal oma 10. aastat haridusturul.

“Minu limiit: mitte üle 10 mehe korraga!”

Hiljuti kaunistasid tervet Moskvat järjekordse “blondiin šokolaadis” plakatid. Plakatil seisis uhkelt: “Mina - Julia Kova”. Käisid ringi moskvalased ja ei jõudnud ära imestada, kes on see preili, kes ennast nii uhkelt tutvustab. Selgus, et sellisel mitte ülemäära sügavmõttelisel viisil teatas Julia Kova ehk Ahonkova ehk Miss Rossia 2003 kõikidele, et on üllitanud uue videoklipi.

Lauluke sõnadega “piip-piip-piip, signaalitab su džiip” möllab Venemaa muusikakanalites, aga porgandpaljas Julia ise - interneti pornosaitidel. Temataoliste kohta öeldakse Rakovski koolis: “Ta on õigel teel, seltsimehed!” Rohkem glamuuri, ja siis leidub kindlasti see keegi, kes on nõus maksma kinni reklaamplakati kirjaga “Mina - Julia”.

See siin on Olja, see Tanja. Olja on ilusalongi direktriss. Tanja - advokaat. Mõlemad tõttavad läbi õhtuse Moskva vampoloogia kursustele. Kuigi nad ei tee sellest saladust, ei soovi nad oma perekonnanime avaldada. Olja nimetab kursuseid klubiks ja ütleb, et ei saa ilma selleta enam elada. Aga Tanjat aitavad kursused lisada “kohtuprotsessidele teatavat teatraalsust”.

Küsimusele, kas kursused on aidanud neil leida ka seda üht ja õiget, vastab Tanja vaikselt:

“Ja mitte ainult üht. Mul on neid palju!”
“Kui palju on palju?”
“Mitte üle kümne korraga... Rohkem ma ei peaks vastu.”

Nord-Osti hoones nüüd vampoloogia instituut
“Putini plaan on võit”. Julia Kova võeti maha, asemele riputati uued plakatid. Mis plaan see Putinil on ja milles peaks seisnema võit, sellest plakat vaikib. Kuid mõte on sama: “Mina - V ladimir Vladimirovitš”, kuulake kõik minu uut hitti.

Sa laskud alla Moskva metroosse, ja ka siin saab Putin sind kätte. Meil rohetas linn enne valimisi apoliitilistest kohukestest - neil mitte vähem apoliitilisest vodkast “Putinka”. Ja ka slogan on asjakohane: “Vodka Putinka - tugev iseloom, õrn süda”. Pöörad pead vasakule, saad nätaka Valujevilt. Raskekaallane Kolja Kuvalda reklaamib samuti hundijalavett. Ja tema esituses kõlab “Vodka Olimp - kätte on jõudnud tugevate aeg!”

Ka Rakovski alustab oma kursuseid teatega, et käes on tugevate aeg. Nimelt naiste oma. Tugevate kursuste aluseks on tugev hoone. Just siin, selles kultuurimajas toimus omal ajal Nord-Osti etenduse aegne pantvangidraama. Range onkel, märk nendest aegadest, tunneb huvi: “Kuhu te lähete? Feng shuid õppima, akadeemik Norbekovi järgi? Või mediteerimiskooli? Ah, vampoloogiasse...”

Selles kultuurimajas on võimalik õppida nii mõndagi.

Hakatuseks seotakse tüdrukute jalad kokku
Kontoris võtab meid vastu Nastja - midagi sekretärilaadset. Nastja laual on lisaks raamatupidamispaberitele kummipaelad.

“Nendega me seome esimeses õppetunnis tüdrukute jalad kokku, et nad käiksid lühemate sammudega,” selgitab Nastja.

Aga elus on vaja võtta pikki samme. Vampoloogia kooli pedagoog Jevgenia Stešova on kõrgema haridusega lingvist, kuid teenib elatist selliste ainete õpetamisega nagu “defileerimiskunst”, “veetlemise kunst” ja “stripp-plastika”. Tema CVsse on märgitud töötami ne modellina, kuid kohta, kus see töötamine aset leidis, märgitud ei ole.

Kolmas, tegelikult küll esimene inimene koolis on Rakovski ise. Alguses seotakse tüdrukute jalad kokku, aga pärast räägitakse muinasjutte. Rakovski on täheldanud huvitavat detaili: “Kõikides vene muinasjuttudes on Vassilissa see, kes elu eest pingutab, aga Loll Ivan see, kes kõik saab!”

“Ja nii on meil elus ka!” teeb õpetaja kokkuvõtte. “Naine rügab ja orjab kodus. Aga mees-lollike tuleb koju, kus kõik on valmis, ja veel kamandab. Nendest stereotüüpidest tuleb lahti saada! Miks peab naine elama lipukirja all “pinguta lakkamatult” ja siis, kui hästi läheb, teenima ära mehe heakskiitva pilgu?”

Teoorialt striptiisile

Ei rohtu inimeste tee Rakovski juurde. On neljapäev kell seitse õhtul, aga Melnikovi tänava saalis on täismaja - 25 naist istuvad reas ja panevad, konspektid põlvedel, kirja Meistri sõnu. Kõrvalsaalis viivad järgmised 16 tüdrukut ülestähendusi praktikasse - teevad striptiistantsu. Tõsi, ametlikult nimetatakse seda stripp-plastika kursuseks.

“Tüdrukud, te peate aktiveerima mehe “tahan”! Aktiveerime!” See on vampoloogia kuldreegel. Aga millega aktiveerida? No muidugi striptiisiga! Saalis ei ole mitte 12, vaid tervelt 16 tooli. Igal toolil üks naine. Ja kõik kuulavad hardunult modell Jevgeniat, kuidas aktiveerida “tahan”.


“Kujutage ette, et sellel toolil istub mees. Te lähenete talle selja tagant. Ja libistate käed üle tema käte. Nii, et tal jooksevad sipelgad mööda keha. Ja pärast lähenete talle eest ning surute oma põlve talle järsu liigutusega jalge vahele. Selle juures võite teda kergelt küünistada.” Jevgenia spetsloengut ilmestab isiklik ettenäitamine. Kõik tantsima!

Esialgu tüdrukud lihtsalt kordavad seda, mida Jevgenia ees teeb, pärast jagunevad kahte rühma. Ühed mängivad mehi, teised - teevad “meestele” striptiisi. Arvata võib, et sellel ööl nägid mehed vähemalt 16 Moskva korteris ühesugust tantsu, mille oli seadnud modell Jevgenia.

Ja õpetatakse õigesti banaani sööma
Aga need on alles õied. Kõnealuse teaduse ametlikule kodulehele on pandud kenasti üles fotod, millel õppurid ja nende õpetaja Jevgenia õpivad õigesti banaani sööma. Nii nad seisavad seal üksmeelselt peegli ees ja - väga vabandan - lutsivad banaane. Jah, seekord meil kahjuks ei vedanud, meile ei näidatud natuuris, mis otstarbel müüakse banaane.

Augustis toimus Moskvas Andrei Kontšalovski filmi “Klantsajakiri” esilinastus. Film räägib muuhulgas kontorist, mis tarnib oligarhidele pruute. Igasuguseid. Tüdrukud läksid loosi nagu kaup. Võib tunduda, et Rakovski siht on samasugune. Kuid filmis oli tellijaks varakas mees, aga siin - varatu naine. Ja sellepärast ei maksta selles elus mitte pruudi eest, vaid pruut maksab ise. Vampoloogia kursuste eest.

Aga nii kino- kui ka eluversioonis teenib pruutide tarnimise pealt vahendaja. Antud juhul Rakovski.

Rakovski äri on - kõige järgi otsustades - üsna tulutoov tegevus. Täielik kursus maksab umbes 20 000 krooni. Ühe päevaga lugesime kokku umbes 40 õpilast. See teeb 800 000 krooni. Isegi juhul, kui kõik ei võta täielikku kursust, ei ole sellest lugu. Puhkepäevadel viib psühholoog Rakovski läbi veel intensiivkursusi. Kallimaid, kiiremaid ja rahvarohkemaid!

Ema k inkis vambikursused

Diana (18) saabus vampoloogia laupäevakule ema käsu peale.
“Ema oli tüdinud minu nutmisest. Sellepärast ta kinkiski mulle sünnipäevaks vampoloogia kursused,” räägib Diana avameelselt. “Mul ei vea meestega! Kolm korda seksime ja... siis nad jätavad mind maha. Milles on viga?”

Rakovski teab. Asi on bartertehingus!
“Kui mees ütleb: triigi mu särk ära, siis õppige vastama: aga mida mina selle eest saan?” õpetab Meister. Rakovski arvates paneb lihtne küsimus “aga mulle?” mehe aru saama, et niisama ei saa ta siin mitte midagi. Ja ongi kord majas. Ning need kursused võivad vabalt tõsta siia tulnud Oljade ja Tanjade enesehinnangut. Paraku näis kõrvalt vaadates, et härra Rakovski õpetab naisi upitama oma enesehinnangut just nende meeste arvelt, kellega nad koos elavad.

Põhimõttel: “Sina oled vapustav! Aga see mees sinu kõrval ei küüni sulle ligilähedalegi!”
Ja järjekordse loengu lõpetuseks paneb Vladimir Rakovski mängima lauljatar Lolita lindi, millelt kostavad sõnad: “Saada see mees...”

Samal ajal reklaamib kursuste koduleht Rakovski uut kursust: “Vampoloogia meestele!” Mehed, siin on teie šanss!

 

Mis maksab vambiks saamine?
Esimene õppeaasta
  • 1. Vampoloogia 1. aste: “Kuidas suhtuda endasse ja meestesse” 6 õppetundi - 6000 rubla
  • 2. Vampoloogia 2. aste: “Ma olen kõige võluvam ja veetlevam” 6 õppetundi - 6000 rubla
  • 3. Vampoloogia 3. aste: “Tee eduni ehk omavahel öeldes” 6 õppetundi - 6000 rubla
 
Teine õppeaasta
  • 4. Vampoloogia - edasijõudnutele 6 õppetundi - 6000 rubla
  • 5. Vampoloogia meistriklass 6 õppetundi - 6000 rubla

Praktika
  • 6. Veetlemise kunst 6 õppetundi - 4000 rubla
  • 7. Defileerimiskunst 6 õppetundi - 4000 rubla
  • 8. Stripp-plastika 6 õppetundi - 4000 rubla Kokku: vambidiplom läheb maksma 42 000 rubla ehk umbes 20 000 krooni.