Vitamiinisüstide kasutajad on iluraviteenuste pakkujatele tänuväärne klientuur, sest need, kes süstidega harjunud, võivad hiljem jah öelda juba kallimale protseduurile, Botoxile.

Eluaeg Tallinnas elanud Piret (35) on vitamiinisüste lasknud teha aasta jooksul kolm korda ja kulutanud sellele ligi 3000 krooni. Meso­teraapia kokteilid, mida talle imepeenikese nõela süstlatorgetega näonaha sisse viiakse, peaksid imenduma nahaaluse koe depoode kaudu kindlatesse näo piirkondadesse.

Ühe protseduuri käigus tehakse nahale sadakond täket. Kokteilid sisaldavad vitamiine, mineraale, aminohappeid ja paljusid teisi aktiivseid aineid ning peaksid parandama naha biokeemiat ja andma rakkudele uut elu.

See, et mesoteraapia ajalugu on õige lühike, umbes 50 aastat, Piretit ei hirmuta. Iluravis muutusid vitamiinisüstid mujal maailmas populaarseks 10-15 aastat tagasi. Oma mõju nende propageerimisel on ka eestlastele kahtlemata välismaa staaridel, kes neid on kasutanud eelkõige näonaha elustamiseks ja värskendamiseks.

Piret: "Näonahk tundub pärast elastsem. Kuigi peab arvestama, et sellel päeval võib nägu olla punane ja meiki kasutada ei tohi. Samal õhtul ma seltskonda ei lähe."

Mõnel juhul võivad nõelatäkked näha olla paar päeva.

Jevgenia Makarova, keskuse Medemis meditsiiniala juhataja, ütleb, et kuigi vahetevahel lasevad protseduuri teha ka mehed, moodustavad klientide põhiosa naised eri vanuses. "Mis puudutab mehi, siis arvan, see on nende naiste initsiatiiv." Makarova sõnul pole kriis nende klientuuri väga mõjutanud - need, kes leidsid selleks raha varem, leiavad ka nüüd. "Meil on püsikliente, kes teevad kaks kuni neli kuuri aastas."