Lepinguosalisi on tänase seisuga 63 organisatsiooni, nende hulgas tööandjate ja töövõtjate ühendused, Eesti Teaduste Akadeemia, avalikõiguslikud ülikoolid, rakenduskõrgkoolid, mitmed erakonnad ja valdkondlikud mittetulundusühenduste katusorganisatsioonid. 

Sihtasutuse juht, elukutseline PR-mees Peep Mühls kinnitab, et raha ÜLSA tegevuseks on kavandatud ka tuleva aasta riigieelarvesse 4,7 miljonit. Tema sõnul pole aga peamine probleem raha, pigem ekspertide vähesus. Mühls kohtub neil päevil president Toomas Hendrik Ilvesega. Presidendi pressiesindaja Olari Koppeli väitel pole presidendil esialgu leppe suhtes ametlikku seisukohta. ÜLSA link ripub siiski presidendi uuendatud koduleheküljel riigipeaga seotud institutsioonide loetelus. Esmaspäevases kõnes rääkis Ilves kodanike riigist, mis on saanud alguse Locke'i ja Rousseau 300 aasta tagustest ideedest, ühiskondliku lepingu (social contract) mõistest.

Lepinguosaliste hulgast puuduvad täna Eesti võimuparteid Keskerakond ja Reformierakond (Sotsiaaldemokraadid, Rahvaliit ja Isamaaliit ilma Res Publicata  on partnerid). Mühlsi kinnitusel on Edgar Savisaar väljendanud ühiskondliku leppe vaimuga kooskõlas olevaid seisukohti, samas kui Reformierakonna arvates on Riigikogu kujul Eestis ühiskondlik kokkulepe juba olemas.