Sisu:
Mitte sammugi arvutita! Hällilastele oli ühe üllatusena mõeldud kinkida oma versioon “Ärapanijast”. Berjozka baari ees edastati heli ja hologrammi trammiga kohale toodud arvutist.
Muusika: Rihmaga trammitoru külge riputatud makk laulis alguses Vene bändi Zveri häälega, hiljem läks üle inglise keelele. Lõpuks andis YouTube’ist viimase löögi “Ken Lee” (teleprojekti “Bulgaaria otsib superstaari” käigus tekkinud “saatenaljast”).

Joogid:
Kõik, mida hing ihaldas. Trammis oli vabalt saadaval Törley vahuvein, rumm koolaga, õlu, Fizz-Kiss jne.

Söögid:
Pakuti (pakist) barankasid, Kalevi komme, hiljem baaris võileivatorti, küüslauguleibu.

Riietus:
Stiilis: peaasi, et on mugav.

Teemad:
Kuidagi ei saadud läbi Keskerakonna kallal hambaid teritamata.

Üksikasjad:
Selleks, et ürituse “keskne kõneleja” oleks paremini kuulda, oli kaasa toodud ehtne ruupor.

*
Ojar (26)

Sünnipäevale kutsutud Ojar (26) pidas pidu “loomulikult eriliseks (üritusele andis erilisuse tramm), kuid põhimõtteliselt samasuguseks kui kõik muudki eestlaste peod”.

Ericssoni firma insener, IT-tehnoloogia spetsialist Ojar tõstis oma kõneosavust Viru Valge abil, hiljem läks üle õllele. Teistele ta sellist äkilist segu ei soovita – oma organismi peab ta piisavalt tugevaks. Kuid tunnistab siiski, et jõi päris palju.

Aga kui Paidest pärit Ojar napsitab, ärkab tema jutuvestjaanne. Erand ei olnud seegi õhtu.

Mõned tunnid lobises Ojar sõpradega niisama, siis keerutas koguni jalga. Sest on ju teada tõde, et “Eesti mees on  tantsulõvi”. Ojar armastab üldse energiat täis muusikat, näiteks Metsatöllu (““Rabarock” on äge!”). Aga käib ka drum and bass. See on siis, kui ollakse klubis.

Elus ammutab Ojar infot “Ärapanijast” – leiab, et sellest piisab täielikult. Aga Delfit ei loe. Ja tema lemmikseriaal on “Family Guy”. Ja muidugi, ilma Orkuti, MSNi, Skype’ita ei tule kõne allagi – kõik need kuuluvad kindlalt Ojari päeva. Raamatutest meeldis Ojarile viimati Kivirähk: “Äge värk!” Ning loomulikult eelistab ta Ameerika filmidele Eesti omi: nii “Magnust” kui ka “Sügisballi” ja Jan Uuspõldu...

96. aastal tuli Ojar Tallinna. Ja oi, kuidas siis sai pidu pandud! Nüüd enam mitte nii palju. 2002 lõpetas Tallinna Ülikooli Haapsalu kolledži IT-tehnoloogia alal. Seejärel astus Tallinna Ülikooli magistrantuuri ja IT-kolledžisse. Paraku on tal seni mõlemad veel lõpetamata. Peab oma tööd “vahel natukene igavaks, kuigi mitte alati”. Kui tegemist on huvitavate komandeeringutega, muutub töö naudinguks: Ojaril on õnnestunud käia sellistes kohtades nagu Mehhiko ja El Salvador.

Koju, pangalaenuga Tallinn-Väikse piirkonda ostetud korterisse jõudis Ojar kell kuus hommikul.

Noore daami seltskonnas. Muide, Ojar on tähele pannud, et talle meeldivad rohkem blondiinid.

Aga nagu ta ütleb, “terava keele ja meelega”. Ja tüdruk peab olema jutukas, sest Ojar ise eriline lobiseja ei ole. Jah, kuid vabameelne on ta küll. Selles mõttes, et julgeks näiteks striptiisi tantsida.

Aga järgmisel õhtul oli Ojaril ees veel üks pidu – seekord tema “s ilmarõõmu” sünnipäev.