Möödunud nädala Kroonikas ilutses valitsuse meediajuht Liina Kersna esikaanel ja kaheksal leheküljel koos erkpunase Vespa rolleriga, mille sai kingiks hurmurist abikaasalt Vahur Kersnalt. Loodame, et tänu kingitusega kaasnenud PR-kampaaniale sai ta selle tasuta. Aga piltidelt paistab, et kätte õnnestus saada siiski vaid kõige odavam mudel. 

REILJAN PÄEVAPAKKUMISTE ÄRISSE?

Kurikuulus endine keskkonnaminister Villu Reiljan on osanik ja juhatuse liige kaks nädalat tagasi asutatud firmas MyOffer, mis kavatseb käivitada mingisuguse veebipoe. Millise ja millal, sellest asjaosalised praegu vaikivad. 

KAS OLEME TUHMIVÕITU?

Eestlaste võitlus energiajulgeoleku eest võtab Vestmanni ja Piibelehe mõõtmed. Kõigepealt ei suutnud Heiti H. ja Taavi V. kokku leppida, kas LNG gaasiterminal tuleb Muugale või Paldiskisse. Selle peale hakkasid aeglased soomlased endid liigutama. Kui Heiti ja Taavi lõpuks Paldiski juurde jäid, jõudis Brüsselisse ka soomlaste avaldus. Algas soomlaste ja eestlaste kemplemine. Kokkuleppimisvõimetud poliitikud saatsid Brüsselisse jabura plaani teha gaasiterminal nii Eestisse kui Soome, mille Brüssel puu taha saatis. 

Meenutab kangesti totrat tantsu Rail Balticu trasside ümber ning Eesti Raudtee erastamist ja taasriigistamist Eesti valitsuse poolt. Kui Heiti H. ja Taavi V. oleksid kohe kokku leppinud, siis käiks Eestis juba Euroopa rahaga terminali ehitus. Millised targad, valgustatud mehed meid juhivad!

SUUR ÕDE VALVAB

Pärast Ekspressi lugu "70 kevadist hetke" korraldati majandusministeeriumis sisejuurdlus tuvastamaks, kas keegi töötajatest lekitas meile detaile ministrite töö ja tegemiste kohta. Analüüsiti ka töötajate meilivahetust, mille põhjal raaliti väidetavalt peamise kahtlusalusena välja kantsler Marika Priske. Tema aga alustab juba nädala pärast tööd uues ametis sotsiaalministeeriumis. 

TÕNU KALJUSTE SEKELDUSED

Mai lõpus käisid Eesti filharmoonia kammerkoor ja Tallinna kammerorkester Tõnu Kaljuste juhtimisel nooblites USA idaranniku kontserdimajades Arvo Pärdi loomingut tutvustamas. Piiril olla Kaljuste kogemata reisi eesmärgina sõnastanud "orkestri ja koori juhtimise". Kuna tal aga selleks vajalikku tööviisat ei olnud, viidi mees seepeale kohe kõrvale täiendavale ristküsitlusele. Saatkonna abiga pääses dirigent siiski riiki. Koori ja orkestri liikmed tegid ainult ühe vea: üks neist tunnistas tolliametnikele, et tõi võõrustajatele kingiks Eesti šokolaadi. See tuli kohe loovutada. 

KÕIGE RASKEMAD KLIENDID

Taksojuhid kurdavad, et kõige raskemad kliendid on 30-40 aastased edukad naised. Eriti napsitanud olekus. Nendega ei tasu vaielda. Taksojuhid armastavad selliste klientide sisenedes mobiiltelefon salvestama panna, et hiljem kolleegidega koos kõhutäie naeru saada.

KODUVEIN, KODULEIB, KODUKANEP

Juunis valis Maaleht Haapsalu veinipäevade raames juba neljandat korda aasta parima koduveini. Võibolla kümne aasta pärast seab Maaleht pjedestaalile vabariigi parimad kanepikasvatajad!

PARANDUS

Eelmistes sahinates viitasime Reet Roosi reklaamiagentuurile, mille õige nimi on Inspired Communications. Ekslikult lehte sattunud büroo Imagine kuulub Margo Kütile ja Helen Roonetile.