Tallinna soojaäri Kristjan Rahu pundile müünud suurfirma Dalkia International jättis väidetavalt tasumata Eesti riigis ettenähtud tulumaksu. Maksuamet nõuab mullu detsembris tehtud otsusega prantslastelt tagantjärele 4,9 miljonit eurot. Õhus on ka 1,1 miljoni euro suurune intressinõue. 

Dalkia ei taha nõutud summat tasuda. Asi ootab lahendamist halduskohtus. Istungi aega ei ole veel paika pandud.

Suur Tõll ja Suur Gorkin

Juba mõni aeg tagasi katkestas Andres Gorkin advokatuuri liikmesuse, st polnud enam advokaat. Nüüd aga, kui eestikeelsest maffiast üle kümne inimese (Assar Pauluse gäng) kinni nabiti, kaitseb neid taas härra Gorkin. Nagu Suur Tõll, kes tõuseb maa alt, kui päris kõvadel tegijatel vesi ahjus?

Mis ühendab kapo peadirektorit ja justiitsministrit?

Karmidel 1990ndatel töötas Andres Anvelt (praegune justiitsminister) keskkriminaalpolitseis, mida juhtis kuulus Koit Pikaro. Võmmid võtsid ette ühe Ida-Virumaa grupeeringu likvideerimise, mille käigus üht kantpead tuuseldati ja pigistati ka munadest. Mille peale kurjakas tegi avalduse KaPole.

Noor KaPo uurija (praegune peadirektor) -Arnold Sinisalu vaatas kriminaalpolitseinikele üle laua usalduslikult silma ja palus: "Öelge mulle omavahel, nagu politseinik politseinikule - kas väänasite mune?"

"Ütleme sulle siiralt, nagu politseinik politseinikule," vastas võmm Anvelt, "ei puutunud me seda härrat näpuotsagagi!"

Leedu vürstiriik ruulib

Toidupoekettide maailmas räägitakse, et Maxima laieneb nii halastamatult, et Rimi ja Prisma juba ähivad, keel ripakil. Selveril ja Maksimarketitel on kasumi saamine küsitav. Maxima valdab Leedus suur osa turust, ometi on toiduhinnad seal odavad. Arstiharidusega leedukate asutatud Maxima maksab kaubatarnijatele ja töötajatele ihnelt, teenides endale laienemisraha. Järgmise sammuna kavatseb Leedu kauplusekett konkurendid nokki lüüa e-kauplusega.