Põhjus, miks USAst Los Angelesest pärit tantsuõpetaja pooleteise aasta eest Eestisse elama asus, seisneski just ühes sellises siinses juuksekandjas. Ja siia kolides oli talle üks üllatavamaid asjaolusid meie õrna soo esindajate välimus. "Ma polnud kunagi varem sellist asja näinud! Terve riik on täis tõeliselt ilusaid naisi!" 
Enne stripptantsu algust tantsusaalis ütleb Jene, et tänased liigutused on vähem erootilised kui tavaliselt. "Täna teeme pigem flirtivamat, plikalikumat tantsu."
Pagan! Ma juba ootasin siivutusi. Plikalik olen ma nii või naa 24/7.
Trenn algab. Jene käsib meil enda keha ja vaimu vabaks lasta. See pole tegelikult kuigi raske, sest Jene ise on selles osas väga inspireeriv - on näha, kuidas ta tõeliselt naudib tantsimist. Ja ta laulab oma lemmiklugudele kõva häälega kaasa.
Aegamisi hakkab tekkima tunne, nagu tantsiksin diskoteegis: hööritad muusika rütmis puusasid, samal ajal järgivad käed ja jalad oma sensuaalsete liigutuste seeriaid. See on täitsa lõbus. Ja tõesti, üsnagi süütu. Seksi imiteerivaid liigutusi on meie lühikavas null.
"Stripptantsu tunnid ei ole mitte kuidagi seotud päris stripparitega. See siin pole kindlasti mingi stripparite kasvulava," räägib Jene ja vannub, käsi südamel, et oma liigutusi ei ole ta stripiklubide tantsijannade juures õppimas käinud.
"On väga vähe strippareid, kes päriselt tantsivad. Nad on laisad! Nad lihtsalt passivad seal - et ma hõõrun siit ja hõõrun sealt ja mehed maksavad mulle! Kui ma näen alasti naist laval, okei, see on mõnda aega huvitav, aga ma olen enne ka alasti naist näinud. Palun lahuta mu meelt!"

Jenele on väga oluline naistesse austavalt suhtuda, mitte minna liiga "odavaks". Riideid ei võeta nendes tundides kunagi seljast ära. (Kuigi ükskord tegid nad tantsukava jakiga, mis, tõesti liikumise käigus seljast langes. Ja teinekord tegid nad katset postiga, mille ümber tants käis.) "Ma tahan, et mu tunnid oleksid võimalikult seksikad, erootilised, aga ma mõtlen sellele kogu aeg, et ma piiri ei ületaks. Eriti kuna ma olen mees."  
Ühel korral on Jene tunnis käinud ka poiss, talle olevat nähtu meeldinud. Ma ei imesta.
Jene ütleb, et ta ei tea mitte ühtki heteromehest stripptantsuõpetajat peale enda. "Kuigi see peaks olema ju iga mehe unistuste töö! Mõtle - sind ümbritsevad kõik need seksikad naised ja sa õpetad neile, kuidas striptiisi teha! Jee!" Jene itsitab tagasihoidlikult ja võtab kohvikus lonksu punast teed.
"Kas sa oma kihlatule oled striptiisi teinud?" küsin temalt.
"Ei kommenteeri!" ütleb ta kähku ja loob tiheda silmsideme oma teetassiga.
"...See oleks just innustuseks sinu õpilastele," imestan.
"Okei. Olen! Ega seda ei pea häbenema tõesti. Nüüd ma punastan!" Lai naeratus tassile.

Mida rohkem Jenega rääkida, seda ebatõenäolisem tundub, et ta on stripptantsu õpetaja. Ta on väga reserveeritud, kindlasti häbelikum kui nii mõnigi tüdruk reedeõhtuses tantsutunnis.
Naised, kes otse Jene ees tantsivad, on tõelised seksapiilitarid ja nad ei karda seda välja näidata. Või õigemini, nad naudivad muusikat ja selle taktis oma keha kurvilist liigutamist. Kindel see, et kui stripptantsu õpetaja oleks naine, kujuneks kogu üritus hulga siivutumaks. Suur osa siin trennis käivatest tüdrukutest läheks sellega kaasa.

Jene teab, et Ameerikas muutus stripptants tohutult populaarseks 2003. aastal, kui Playboy modell ja Ameerika seksisümbol Carmen Electra andis välja strippaeroobika DVD-seeria. Need plaadid osutusid üle maailma nii menukaks, et tema DVDsid ilmub siiamaani. Carmen Electra stiil Jenele aga ei sobivat - miks, seda ta ei ütle.
"Mõned õpilased on mulle öelnud, et neile meeldib, et just meesterahvas on nende juhendaja. Ma arvan, et mehel on sellepoolest lihtsam naisi õpetada, et ta teab, mis talle meeldib. Kes suudaks paremini kui mees näidata naisele, millised liigutused, kõnnak talle meeldivad?"
Tõepoolest. Eriti kuna mitmed Jene tantsutrennis käivad naised kasutavad oma uusi teadmisi kodus või külas eesmärgipäraselt.    
Mida aga Jene tahab naistele pakkuda, on mõnus meelelahutus ja võimalus end seksikana tunda. "Ma tahan, et neil tuju tõuseks! Ma püüan neid panna tantsima nii, nagu nad tantsiksid kodus üksinda. See tund paneb neid tundma end sensuaalsena. Tüdrukud, kes siin käivad, tunnevad end seksikana ja saavad enesekindlamaks. Kui ma suudan neid selles aidata, on see ju tore!"

Stripptantsu tunni lõpuks oskan koos teiste tüdrukutega Sterling Simmsi "Nasty Girli" järgi teha samaaegselt ühesuguseid seksikaid tantsuliigutusi kuni esimese refrääni lõpuni.
Peab ütlema, et minu liigutuste voolujoonelisus, sujuvus ja õigeaegsus sarnaneb peeglist vaadates teiste küljesektsiooni tüdrukute omadega ja on veidi nihkes Jene ideaali suhtes. Keskpõranda naised on ses osas ikka hoopis teine klass.
Aga see meid ei heiduta. Tund aega peegli ees tantsimist oli just see, mida reede õhtul meile vaja oli! Stripptants on lahe.

Kes on Jene?

  • Eestis on Jened teleekraanil näha olnud juba mitu korda. Tõsieluseriaalis "Vanad torisejad" õpetas ta ühele mehele tantsimist. Ta on osalenud mitmes reklaamis. Viimati sai Jened ekraanil näha "Eesti Laul 2009" avasaates tantsimas Maria Ithaka Rahula laulu saatel.
  • USAs elades võttis ta 2006. aastal osa saatest "So You Think You Can Dance" ning pääses edasi Las Vegase vooru. Finaali ta tookord kahjuks ei jõudnud. "Aga sellest ei olnud midagi - seal oli palju paremaid tantsijaid kui mina. See oli mu elu üks paremaid kogemusi! Nad võiksid siin teha ka saate Eesti versiooni, ja mina tahaksin selles olla vähemalt žürii liige."
  • Jene õpetab Tallinna klubides DanceAct, Reval-Sport ja Deluxe lisaks stripptantsule hiphoptantsu, jazz-tantsu, salsat. Stripptantsu tunde on ta Reval Spordis andnud pool aastat.
  • Kui Jene tantsimise lõpetab, hakkab ta kokaks.
  • Jene on elanud Los Angeleses, Houstonis, Hawaiil.
  • Ta on töötanud muuhulgas selliste artistidega nagu Destiny's Child, Brian McKnight, Pink, Brandy ja Angelina.
  • Jene on USAs osalenud ka muusikalides, näiteks "Oklahoma", "The Pajama Game", "Showboat", "Over Here", "West Side Story" ja "Guys and Dolls".