Viimsis elava kolmelapselise lesbipaari soov saada heteroperedes kasvavate lastega võrdväärselt vallalt sõidu- ja  koolitoidutoetust tekitas üksjagu peavalu ja paanikat. Kuna lesbipaar sai halduskohtus valla üle võidu, siis peavad ka teised vallad 21. sajandi pere-, koos- ja kokkuelamismudelite peale mõtlema hakkama. 

Erinevalt paljudest juristidest on Palo perekonnaseadusest vana hea  perekonna definitsiooni välja lugenud: “See on mees pluss naine  pluss registreeritud abielu. Aga kui vald otsustab, et toetust saavad ainult  perekonnad, siis jääb abist ilma ligi 60 protsenti Eesti  lastest, sest nende vanemad elavad vabaabielus.” 

Palo leiab, et õigem oleks käsitleda sotsiaaltoetusi  leibkonna mõiste raames. Ta lisab, et maailmas ongi leibkonna  mõiste üha enam vanamoelise perekonna-mõiste asemel  kasutusele tulnud. “Leibkond on inimeste kooslus, kes elavad ühe katuse all – nagu väike kogukond, mis põhineb ühisel hakkamasaamisel.” 

Kes kellega mida teki all teeb, pole riigi ega omavalitsuse asi. 

Tähelepanu, noortekommuunid, vanavanematega ühe katuse all elunejad, seltsid, sektid, sõpruskonnad, jälgige Viimsi  võitlust! Uus perekond luuakse katuse, mitte teki all.