Securitymanagement.com andmeil tulistas hävitaja F-15E Strike Eagle mehitamata lennuki pihta Sidewinderi raketi pärast seda, kui oli selge, et Vikatimees lendab Afganistani õhuruumist välja naaberriigi õhuruumi.

Millist naaberriiki Vikatimees vallutama suundus, ametlikest andmetest ei selgu. Öeldud on vaid, et see tulistati alla Põhja-Afganistani eraldatud piirkonnas ning tsiviilelanike surma ega materiaalset kahju intsident kohalikele kaasa ei toonud. Kui kaarti vaadata, võib vaid mõistatada, kas hullunud tapjarobot kavatses alustada sõda Turkmeenia, Uzbekistani või Tadžikistaniga.

Vikatimehe põhifunktsioon on USA õhujõudude andmeil „persistent hunter-killer against emerging targets", mida võiks tõlkida „püsiv esilekerkivate sihtmärkide tapja-jahimees". „Jahimeeste" hind on 2006. aasta dollari seisu järgi $53.3 miljonit.

USA õhujõudude esindaja ütles väljaandele Securitymanagement, et ei hakka spekuleerima teemal, miks robotlennuki üle kontroll kaotati. Selle selgitab uurimine.

Paranoiateoreetikud aga arutlevad juba internetis - kas tegu on esimese pääsukesega ulmekirjanduses paljuräägitud „robotite mässust"?