Araabia poolsaare jõuka naftariigi turismilinna Dubai niigi uhke siluett täieneb kolme aasta pärast 350meetrise hotelliga. Hotelli ehitab riigile kuuluv lennufirma Emirates ning selles saab olema 560 numbrituba ja 112 sviiti. Ehitus läheb esialgsete kavade järgi maksma 800 miljonit dirhamit ehk 2,6 miljardit krooni. Dubai linnajuhtide sõnul on uut suurt hotelli hädasti vaja, et leevendada üha kasvavat hotellikohtade defitsiiti. Möödunud aastal käis Dubais 5,4 miljonit turisti ning järgmise viie aastaga oodatakse huviliste arvu kasvu veel miljoni-paari jagu. Hotell peaks katuse alla saama 2008. aastal. Samal ajal valmib selle vahetus läheduses praegu juba kerkiv uus maailma kõrgeim hoone, üle 800 meetri kõrguv Burj Dubai.


Easyjetil veerandi võrra enam reisijaid

Briti odavlennufirma Easyjet lennukitega lendas aprillis 2,44 miljonit reisijat, aasta varem samal kuul aga 1,95 miljonit. Seejuures oli nende lennukite täituvus erakordselt suur – tervelt 85 protsenti.
Aprillis sai Easyjet ka ühe uue Airbus A319 lennuki ning kokku on neil nüüd lennumasinaid täpselt sada. Firma on siiski otsustanud tänavu osta vähem lennukeid kui algselt plaanitud.
Munadepüha kuu aprill oli hea aeg ka teistele odavlennufirmadele. Easyjeti suurim konkurent Ryanair teatas reisijate arvu 24protsendisest kasvust.