Odavate USA lennupiletite poolest tuntud Islandi lennuliin Icelandair on esimese Euroopa lennufirmana tellinud Boeingult kaks alles arendamisel olevat Boeing 787 Dreamliner reisilennukit.

Kümnendi lõpus käikutulevad kütusesäästlikud uue põlvkonna lainerid suudavad vahemaandumiseta lennata kuni 15 700 kilomeetrit ning Soome reisiajakirjanduse teateil kaalub firma juba võimalusi alustada Reykjavikist lende Hiinasse, Venemaale ja Lõuna-Ameerikasse.

Estonian Air toitlustas apelsinidega

12. märtsil Estonian Airi tšarterlennuga Marokost Tallinna sõitnud turistid jäid seitsmetunnise reisi ajal sooja söögita. Kuri tõde selgus Lõuna-Prantsusmaal Toulouse’i lennujaamas, kus rahvast täis Boeing 737-500 kütuse- ja toiduvarude täiendamiseks vahemaandumise tegi: tankida küll saadi, kuid tellitud eineid polnud prantslased valmis pannud. Et söökide saabumist oleks tulnud oodata kaks tundi, võttis lennuk 3,5tunnise Toulouse-Tallinna otsa ette toidumoonata. Ebamugavuste kompenseerimiseks serveerisid stjuardessid ohtraid vabandusi ja tasuta alkoholi ning jaotasid ohvrimeelselt laiali ka Marokost isiklikuks tarbeks kaasaostetud küpsised ja apelsinid. Samuti rändas reisijatel käest kätte juhuslikult kambüüsist leitud leivakott. Personali improviseerimisvõimet tunnustava Estonian Airi pressiesindaja Epp Alatalu sõnul oli tegemist esimese sellise vahejuhtumiga lennufirma ajaloos.

Tais 1300 tsunamiohvrit veel tuvastamata

Tai Kuningliku Politsei juhitav tsunamiohvrite tuvastamise keskus (TTVI) kurdab, et plaanitud 50 keha tuvastamine päevas pole neile jõukohane. Keskus saab hakkama 30 surnukeha identifitseerimisega ühes tööpäevas, tuvastada on jäänud aga veel 1300 lagunevat ohvrit.

Peaprobleemideks on olnud elektrikatkestused ja arteesia kaevude kuivamine. Keskusel pole piisavalt vett, et surnukehi puhastada ja jahedas hoida. Kohalikud kardavad, et vihmad pesevad templis hoitavatest surnukehadest mürgid maapinda ja sealt omakorda nende joogivette.

TTVI lükkab samas ümber kuulujutud, et omaksed peavad maksma 4000 bahti (1300 krooni) surnukeha kättesaamiseks. Iga keha loovutatakse alles siis, kui see on 100% tuvastatud, teatab keskus.