Vene lennuliin Aeroflot on kuulutanud välja sügistalvise soodusmüügi, mille käigus saab odavaid lennupileteid Moskvast ­paljudesse sihtpunktidesse Euroopas ja Aasias broneerida kuni 24. detsembrini. Edasi-tagasi lend Tbilisisse, Bakuusse või Jereveni algab näiteks 99 dollarist, Beirutisse või Damaskusse 159 dollarist. Teherani ja tagasi võib lennata 199 dollariga, Mumbai, Delhi ja Ulaanbaatari piletid maksavad  249 dollarit. Kõigile hindadele lisanduvad lennujaamamaksud, reisimine on lubatud 24. septembri ja 20. detsembri vahel.

Ärireisijad saastavad keskkonda

Ühing Trees for Cities on välja arvutanud, et viiepäevasel ärireisil olev põhjaameeriklane paiskab õhku kuni kaks tonni süsinikdioksiidi – sama kogus saastet, mida kolm maapiirkondade hindut tekitavad aasta jooksul. Rendiautode kõrval on suureks keskkonnakoormajaks hotellid, mis genereerivad mägede kaupa prügi ja puhtakspesemist vajavat pesu ning tarbivad igal aastal energiat 4 miljardi dollari eest.

LOT moderniseerib lennuparki

Poola lennuliinil LOT on eeldusi saada esimeseks Euroopa lennukompaniiks, kes võtab kasutusele Boeing 787 Dreamlinerid. Siiani kaugemaid lende vananevate Boeing 767tega opereeriv firma on uusi eriti kütusesäästlikke Boeinguid tellinud 14 tükki ja neist pooled peaksid kasutusele tulema juba 2008. aastal. Kompanii  juhi Marek Grabaneki sõnul võimaldavad Dreamlinerid muuhulgas taasavada liine Varssavist Aasia sihtpunktidesse.

Sakslastel kästi olla tõsised

Saksa siseminister Otto Schily teatas läinud neljapäeval, et alates 1. novembrist ei väljastata passe isikutele, kes esitatud dokumendifotol naeratavad, muigavad või muidu grimassitavad. Ametnikke manitseti aktsepteerima ainult selliseid fotosid, mis kujutavad passiomanikku “kõige neutraalsema võimaliku ilmega”.