Ööpäev läbi lahti olevates bensiinijaamades tuleb ära keelata viina müümine. Selle asemel tuleb ööpäevaringselt müüa ravimeid, kinnitas Riigikogus Isamaaliidu esimees Tunne Kelam.

“Miks peab bensujaamas näiteks olema alkohol rahulikult kättesaadaval, kui vabas Ameerikas ei ole üldse mõeldav, et bensujaamades alkoholi müüdaks, samuti McDonaldites ja teistes taolistes asutustes,” rääkis Kelam teisipäeval parlamendi kõnetoolist. Arutusel oli keskerakondlaste eelnõu lastele karmi baarikeelu kehtestamisest, mida Isamaaliit lubas toetada.

"Samal ajal ei ole ühtegi apteeki, mis ööpäevaringselt ravimeid võimaldaks saada. Siin on ikkagi küsimus, alkohol ei ole kindlasti ravim.”

Koalitsioon hääletas aga nende hinnagul kehvalt ettevalmistatud eelnõu menetlusest välja.

Eesti ajakirjanik on keskmiselt äraostetav

Rahvusvahelise avalike suhete assotsiatsiooni (IPRA) uuringu andmeil jagavad Eesti ajakirjanikuid oma äraostmatuselt koos Jaapani kolleegidega 12. kohta maailmas. Raha eest on kõige raskem osta Soome (1. koht), Taani, Uus-Meremaa ja Šveitsi (jagatud 2. koht) ajakirjanikke, kõige hõlpsam on aga IPRA andmeil pistisega mõjutada Hiina, Saudi-Araabia ja Vietnami ajakirjanikke.

Tabeli panid kaudsete meetoditega – eetikakoodekseid, konkurentsitaset ja traditsioone uurides kokku USA Põhja-Iowa ülikooli professor Dean Kruckerberg ja Purdue ülikooli teadur Katerina Tsetsura. IPRA tunnistab, et otsest rahapakkumist ajakirjanikele ei proovitud.

Reiljan hoiab kokku

Rahvaliidu esimehe Villu Reiljani juhitav keskkonnaministeerium plaanib oma kokkuhoiukavas ühe jõulisema meetmena ametnike mobiilikõnede vähendamist.

Ministeeriumil on 190 telefoni. Igaüks nende kasutajatest peab kärpima oma kõnesid 100 krooni eest kuus ning kokku oleks sääst üle 200 000 krooni.

Ka mobiiltelefonide ostmise ametnikele lubab ministeerium lõpetada - "välja arvatud mobiilsed töökohad".