Põhjus, miks seda tehakse, on samuti üsna selge. Inimesed, kes leiutasid „Hodorkovski juhtumi", et varastada Venemaa kõige õitsvam firma Jukos, kardavad mind vabaduses näha ning tahavad kindlustada end minu tingimisi vabastamise võimaluse vastu.

 

Need haletsusväärsed inimesed näivad tõega uskuvat, et inimlik ja ajalooline hinnang nende tegevusele sõltub järjekordsest Bassmani-Mešanski kohtu valeotsusest. Nad ei saa aru, et nad teevad oma olukorra veelgi keerulisemaks, mängides end iga uue sammuga ühe enam nurka. See kehtib nii nende kui ka nende bossi, Vladimir Putini suhtes. Ning ma ei ole päris kindel, kas Putin hakkab neid selle eest tänama.

 

Neil on endiselt olemas võimalik pääsetee koos võimalusega päästa oma positsioon ja tagada pikaajalised garantiid. Nende ainuke šanss on õigeaegne vabatahtlik võimumuutus Venemaal ausate, õiglaste ja läbipaistvate valimiste teel, mille käigus valitakse Venemaale uus president. See persoon ei tohiks omada midagi ühist tohutu korruptsioonimasinaga, mis on Venemaa halvanud. Sellel inimesel peaks olema austus õigusmõistmise süsteemi iseseisvuse suhtes.

 

Minu ülesanne eelseisval protsessil on näidata iseenda näitel, et praegune Venemaa on riik, kus seadusi kohaldatakse kellegi suva järgi, kus nii seaduste ellurakendamise süsteemi kui sellealast rahvusvahelist koostööd kasutatakse mitte vaid kuritegevuse vastu võitlemiseks, vaid ka korrumpeerunud ametnike poliitilistes ja isiklike huvides.

 

A priori võltssüüdistustele, mille on tellinud poliitiline võim, kirjutavad alla nii uurijad kui kohtunikud. Ning praegusel võimuladvikul pole mingit häbitunnet. Kohus, mis on muutunud „võimuvertikaali" osaks, teeb kõhklemata süüdimõistva otsuse.

 

Ma ei karda uut kohtuotsust. Kas see, mitu aastat ma võltssüüdistuste tõttu vanglas istun, muudab midagi? Ükski korralik inimene maailmas ei usuks minu süüdistajaid (teise vangistusaja taotlejaid) niikuinii. Platoni ja minu isikliku saatuse määrab puhtalt meie kodumaa saatus ja tema nägu pärast võimumuutust aastal 2008.

 

Ma usun, et tõde ja õiglus pääsevad võidule.