„Nii nagu tippjalgpalli-, või korvpalliklubi, vaatab ka Ekspress hooajaliselt üle oma read, hoolitsemaks selle eest, et meiega oleks igal hetkel Eesti parimaks uurivaks ajakirjanduseks parimas vormis kirjutajad,“ kommenteeris Ekspressi peatoimetaja Allar Tankler.

Sel aastal 25. juubelit tähistavas Ekspressis stardib kolumnistina Mihhail Lotman, kes vaatleb elu meie ümber läbi semiootiku ja poliitikuna, ning näitlejate-lavastajate trio Henrik Kalmet, Mari-Liis Lill ja Paavo Piik, kes koos külalistega hakkavad end kurssi viima eluga väljaspool kunsti. Igas lehes hakkab alati olema ka pikk intervjuu, mis loodetavasti usutletavaid avameelsusele ahvatleb, lisandub uusi rubriike, ja naaseb vanu, rääkis Tankler.

Ekspress viis uuendusi kavandades läbi uuringu tellijate seas ja küsis ka lugejate ettepanekuid lehe sisu ja vormi osas, mida on muudatustes püütud arvestada ja kindlasti vaadatakse veel ka jooksvalt edaspidisel teemadevalikul.

„Kulisside taga on muutusi rohkem – oleme viinud lehe planeerimistsükli pikemaks, et ajakirjanikel oleks rohkem aega põhjalikumat uurimist nõudvaid lugusid välja kaevata,“ ütles Tankler. „Kõigi uuenduste eesmärk on üks - võita juurde Ekspressi talendi austajaid, ning paremini vastata järjest valivamate lugejate kõrgenenud ootustele ajakirjanduse suhtes.“

1989. aasta septembris ilmumist alustanud Eesti Ekspress on võitnud 7 Bonnieri preemiat, 14 Eesti Ajalehtede Liidu aasta pressipreemiat, ning mitmeid foto- ja kujunduspreemiaid. Ekspressi sisu jõuab 200 000 lugejateni paberil, digilehena, veebis ja mobiilis ning ligi 25% tellijate koguarvust tellib digiväljaandeid.