Petukiri ise paistab olevat tulnud küll Euroopa Tuumauuringute Organisatsioonist (CERN), kuid pärineb IP-aadressi järgi kuskilt Indiast. Pärast südamlikku tervitust („Kuidas Sul läheb? Loodan, et su pere, sõprade ja lemmikloomadega on kõik hästi.") selgitab kirja autor, et CERN on siiani väitnud, et suure hadronite põrguti eksperimendid on ohutud, kuid tegelikult see nii ei ole - tema kui siseringi inimene teab.

„Tõde on, et CERNi eksperiment on ülimalt ohtlik ning võib põhjustada globaalse katastroofi. 95% tõenäosusega põhjustab plaanitav eksperiment musta augu, mis neelab suure osa planeedist," kirjutab ta.

Seejärel lubab ta aidata, sest just sina oled sattunud juhusliku valikuga nende inimeste sekka, kellele ta pakub evakueerumist turvalisse asukohta - saarele Vaikse ookeani lõunaosas. See on vajalik selleks, et tagada inimrassi jätkumine". Vastus koos isikuandmetega palutakse saata usaldusväärsena paistvale e-postiaadressile nuclear_research@europe.com.

Säärase kirja sai ka Lewis D. "Lewd" Noogie, kes on varem korduvalt astunud skämmeritega kirjavahetusse ja neid lollitanud. Seekord tuli see tal eriti humoorikalt välja, nagu võib lugeda Scamorama veebisaidilt.

Noogie vastas „professorile", et on varemgi kahtlustanud, et „neetud masin" võib maailmalõpu põhjustada ning on äärmiselt huvitatud inimrassi jätkamisega tegelemisest, sest on sel alal „suur ekspert" ja „harrastab seda nii tihti kui võimalik".

Nagu oodatud, tuli vastuseks, et sellisel juhul tuleb tal teha ettemaks 2500 dollarit, mis kulub iga päästetava osatasuks lennukikütuses ja saarel maja ehitamiseks. Lennuk võtvat ta peale lähimalt lennuväljalt. Tähelepanuväärne on, et räägitakse lennukompaniist Kingfisher Airline ja Tokelau saarest Vaikses ookeanis, mis pole välja mõeldud - järelikult eeldatakse, et keskmine netikasutaja on googeldama õppinud.

Noogie sai teada, et kokku on päästetavaid 11 naist ja 26 meest. Noogie esitas tingimuse, et inimrassi jätkumise seisukohalt oleks oluline suhe 1 mees 6 naise kohta ning palus professoril proovida musta augu tekitav CERNi eksperiment edasi lükata, et see tagada. Ühtlasi soovis ta infot alkoholi ja sigarite varu kohta ja pakkus uue asukohana välja Kuuba saare. Üha kehvemas inglise keeles kirjutatud vastuseid siis enam ei tulnud.

Erik Puura sõnul võivad meieni hakata jõudma üha usutavamad konkreetsete asutuste, inimeste ja geograafiliste nimedega illustreeritud petukirjad, mistõttu peab olema üha enam valvel.

Arvutikaitse.ee peatoimetaja Aare Kirna arvates on tegu lõbusa ja leidliku skeemiga. Aga ta hoiatab: „Tasub tähele panna, et seesuguste kirjade produtseerimine on terve tööstusharu, milles ringlevad miljardid ning milles valitseb range tööjaotus - reeglina need, kes teile selle kirja füüsiliselt saadavad, seda ise välja ei mõtle, vaid on terve skeemi koos võimalike vastustega kelleltki kavalpealt ostnud."