“Selliste andmete teadaandmine teistele ärimeestele on igati kasulik,” jätkas Suklest kaitsnud vandeadvokaat Indrek Leppik. “Oleme seisukohal, et Liblik kujundlikult reostab ärimaastikku, viies äriühingust miljoneid välja.”

Arbitraažikohus leidis sügisel, et Liblik lasi meeste ühises kinnisvaraarenduses teha 14 miljoni krooni eest ülekulusid. Sukles nimetab seda varguseks.

Kohtunik Meeli Kauri huvitas, miks nuhtleb Sukles meedias eraisik Liblikut, kui süüdi oli hoopis Libliku firma Saarte Investeering.

Sukles teatas, et pole vahet, kas tegu on ühemehefirma või mehe endaga. Advokaat Leppik kuulutas aga, et “võime teha ka avalduse, et Tullio Liblik on malts [firma] Saarte Investeering kaudu.”

Seda kuuldes värvus sinist klubipintsakut kandnud ja terve istungi soliidselt käed põlvedel istunud Libliku nägu küll peetpunaseks, kuid ta suutis isegi naeratada.

Sukles väitis, et ta pole ­kunagi Liblikut kägistanud (“Kui mina oleks teda kägistanud, siis see mees enam ringi ei käiks!” ütles ta Ekspressile), küll aga saatnud Liblik kohtumisele Suklese kaasvõitleja Pille ­Saartsiga enda asemel tuntud kriminaali ­Andre Käeni ning olla allilmategelaste kaudu soovitanud, et Sukles “ära läheks ja ei tüütaks lugupeetud ärimeest Tullio Liblikut”.

“See ähvardamisjutt on ­uudis minu jaoks,” märkis Liblik ja rääkis, et Suklese väljaütlemised on talle raskusi ja masendust tekitanud ning pangad nõudsid laenudele isegi lisatagatisi.

Kohtunik Kaur teeb otsuse teatavaks 2. juulil.