Hääletajate vahel loosib Ekspress välja 10 komplekti Aivar Juhansoni joonistustega mängukaarte. Juhanson joonistab kõige tublimast eestlasest portree, lisaks tuleb Ekspress talle tasuta terve aasta koju kätte. Võitjatega võtame ühendust.

Konkursil osalesid

Tartu koolitüdruk Mari Visnapuu kogub metsaelanike pabulaid. Kui ükskord klassiga tšintšiljade kasvanduses ekskursioonil käis, hiilis vaikselt puuri juurde ja näppas ka sealt ühe eksemplari.

Sargvere kehalise kasvatuse õpetaja Taiga Laur pani pool küla innuga sporti tegema. Taiga hakkas suvel oma mahapõlenud maja üles ehitama ja trennikaaslased ei vaadanud tema rassimist niisama pealt.

Klaasikunstnik Riho Hütt on Rakverre toonud tükikese oma väga värvilisest maailmast. Tal on linna kõige värvilisem maja, ta tantsib kohalikus balletitrupis ja laulab kohalikus ooperiklubis. Kohalikele inimestele kunsti õpetamisest me ei räägi.

Pensionär Helju Nurk rajas Väike-Maarja lähedale paksu metsa sisse ihuüksi suure pargi. Rattaga kodu ja metsa vahet on ta kimanud kaugelt üle tuhande tunni, ikka kuuseistikud või midagi sarnast pakiraamil.

Vaibakunstnik Tiiu Valdma peab Hiiumaal Vaemlas koos abikaasa Jüriga villavabrikut. Hiidlaste villa keerutavad lõngaks saja-aastased masinad ja kõike seda ilu saavad huvilised oma silmaga vaadata.

Mihkel Leppikul jäi omal ajal keskkool pooleli. Ta oli õpetajatega ära leppimiseks liiga isepäine. Aga sõudmine huvitas meest tõeliselt ja juba poolsada aastat on ta Pärnus treeneriametit pidanud. Mitu õpilast olümpialgi käinud.

Jõgevamaa pereisa Enno Ottis pidi pärast põlengut maja ehitama hakkama, sest naise ja kolme lapsega ei saanud eluks ajaks saunapõrandale magama jääda. Kaitseliitlase ja hooldusõe kasinast palgast hoolimata peeti kolme aasta pärast uue maja sarikapidu.

Koolipoiss Mart Aomets on elamispinnaprobleemi lahendanud juba lapsepõlves. Ta püstitas vanaisa Nõo lähedase talu maale käepärasest materjalist korraliku elamise, kus ei puudu välikamin ega ka tuulegeneraatoriga veetorn.

Alfred Õunapuu juhatas 45 aastat Torma pasunakoori. 80aastane vanahärra käib kaks korda päevas jooksmas (praegu lähevad kuuendad ketsid), peab kodus 12aastast kana ja puhub endiselt orkestris klarnetit.

Varbla valla elanik Riina Soomre teostas ammuse unistuse ja asutas näiteringi, kus käivad taidlemas ka kohalikud metsatöölised. Aktiivne koduperenaine teostab kõik oma etendused ise -  alustades stsenaariumi kirjutamisest ja lõpetades lavatehnika valmistamisega.