2) Bahrein
Üha laienevate meelavalduste tõttu kuulutas Bahreini valitsus 15. märtsil 2011 riigis välja kolmekuulise eriolukorra. Seoses sellega soovitab välisministeerium vältimatu vajaduseta Bahreini mitte reisida.
Bahreinis viibivatel Eesti kodanikel soovitab välisministeerium jääda võimaluse korral koju, riigis ringi liikudes vältida demonstratsioone ja rahvakogunemisi ning olla valmis riigist lahkumiseks. Riigi julgeoleku olukord on jätkuvalt ebastabiilne ja eksisteerib risk uuteks vägivaldseteks kokkupõrgeteks.
Bahreinis on terrorismioht. Soovitav on vältida rahvakogunemisi ja demonstratsioone. Bahrein on suhteliselt liberaalne riik, kuid paljud kohalikud elanikud on konservatiivsed. Paljastava riietuse kandmine väljaspool hotelli ja klubisid ei ole soovitav.

3) Iraak
Välisministeerium soovitab vältida reisimist Iraaki kuna riigis valitseb suur terrorioht ja välismaalastel ei ole seal turvaline viibida. Kui antud hoiatusest hoolimata siiski Iraaki reisitakse, tehakse seda omal riisikol, mistõttu soovitame vormistada laialdasi riske katva reisikindlustuse ja end registreerida. Mitmetes Iraagi linnades on toimunud meeleavaldusi. Välisministeerium soovitab vältida suuri massikogunemisi ja rahvarohkeid paiku.

4) Iraan
Seoses pingelise olukorraga regioonis soovitame Iraani reisisihtkohana vältida. Eriti ohtlikud on Afganistani ja Iraagiga piirnevad alad.
Iraanis on terrorismioht. Jätkuvalt toimub valitsusevastaseid meeleavaldusi. Soovitav on vältida rahvakogunemisi ja demonstratsioone. Ei ole soovitav jääda meeleavaldusi vaatama ja pildistama ega avaldada liigset huvi toimuva vastu.
Tuleb austada kohalikke traditsioone ja tavasid ning jälgida, et oma käitumisega ei solvataks kohalike elanike usulisi tõekspidamisi (eriti Ramadani ajal).

5) Jeemen
Jeemenis on terrorismioht väga kõrge. Viimase 10 aasta jooksul on seal toime pandud väga palju terroriakte. 6. oktoobril 2010 rünnati Suurbritannia saatkonna autot Sanaas. Rünnatud on Suurbritannia, USA ja Itaalia saatkondi. Rünnakute alla on sattunud ka turistid ning oht sattuda inimröövi ohvriks on väga kõrge. Prantsusmaa esitas 13. oktoobril 2010 oma kodanikele soovituse evakueerida pered Jeemenist, kus julgeolekuolukord üha halveneb.
Viimasel ajal on eskaleerunud rahva rahulolematus presidendiga mis on põhjustanud massiväljaastumisi üle riigi. Valtisus on meeleavaldusi vägivaldselt alla surunud. Pinge võib lähiajal kasvada, mistõttu tuleb kindlasti vältida rahvakogunemisi.
Välisministeerium soovitab vältida reisimist Jeemenisse. Kui antud hoiatusest hoolimata on siiski vaja Jeemenisse reisida, soovitame vormistada laialdasi riske katva reisikindlustuse ja end registreerida.

6) Liibanon
Seoses pingelise olukorraga regioonis soovitame Liibanoni reisisihtkohana vältida.
Poliitiline olukord Liibanonis on ebastabiilne ning kõigil riigis viibijatel tuleks olla äärmiselt ettevaatlik. Liibanonis tuleb arvestada võimaliku terrorismiohuga. Viimastel aastatel on riigis toimunud mitmeid rünnakuid kõrgete ametiisikute suhtes, milles on kannatada saanud lähikonnas viibijad. Võimalusel tuleks Liibanoni reisimise eel end kurssi viia viimaste poliitiliste sündmuste ja julgeoleku olukorraga. Kohapeal tasub vältida suuri massikogunemisi ja rahvarohkeid paiku ja ettevaatlikust tuleks säilitada välismaalaste poolt enam külastatud kohtades nagu hotellid, restoranid, kirikud jms. Vältida tuleks palestiinlaste põgenikelaagrite külastamist ja reisimist Litani jõest lõunasse ehk Liibanoni-Iisraeli piirialale. Samuti on soovitav vältida Bekaa oru piirkonda, mille idaosas Zahle linna lähistel rööviti 23. märtsil 7 Eesti kodanikku.

7) Liibüa
Välisministeerium soovitab vältida reisimist Liibüasse seoses sealse ebastabiilse julgeolekuolukorraga. Liibüa liider Muammar Gaddafi rakendas ulatuslikku vägivalda meeleavalduste mahasurumiseks, mis viis riigi kodusõjani. Kaitsmaks Liibüa elanikke Liibüa juhtide vägivalla vastu on ÜRO Julgeolekunõukogu kehtestanud Liibüa kohal lennukeelutsooni, mida rakendatakse sõjaliste vahenditega.Välismaalaste turvalisus ei ole riigis tagatud. Kui antud hoiatusest hoolimata siiski Liibüasse reisitakse, tehakse seda omal vastutusel ning konsulaarabi saamine ei ole kindlustatud.
Palume kõigil Liibüas viibivatel Eesti kodanikel endast teada anda välisministeeriumi konsulaarosakonnale telefonil (372) 6 377 440 või saata e-mail konsek@vm.ee.
Sudaani, Tšaadi, Nigeri ja Alžeeriaga piirnevad alad on kuritegevuse tõttu väga ohtlikud. Esineb terrorismioht. Tähelepanelik tuleks olla turgude ja suuremate kaubanduskeskuste lähistel.
Egiptuse ja Tuneesia piiridel on vägivalla puhkemise algusest alates väga keeruline humanitaarolukord seoses üha suureneva põgenikevooga.
Reisides islamimaades, tuleks austada kohalikke tavasid ja kombeid, eriti just Ramadani ajal ning pühapaikade külastamisel.
Sõjaväeobjektide ja -rajatiste pildistamine on keelatud.

8) Sudaan
Välisministeerium soovitab vältida reisimist Sudaani seoses sealse ebastabiilse julgeolekuolukorraga. Lisaks on Sudaanis kõrge terrorismi oht, mistõttu välismaalaste turvalisus ei ole seal tagatud. Kui antud hoiatusest hoolimata siiski Sudaani reisitakse, tehakse seda omal riisikol, mistõttu soovitame vormistada laialdasi riske katva reisikindlustuse ja end registreerida.

9) Süüria
Seoses pingelise olukorraga regioonis soovitame Süüriat reisisihtkohana vältida.
Alates 18. märtsist on Süüria erinevates linnades toimunud valitsusvastaseid meeleavaldusi, millega on kaasnenud vägivald. Pealinnas Damaskuses on meeleavaldajate põhiliseks kogunemiskohaks Umawiyeeni väljak. Jälgige kohalike võimude teadaandeid ning kui teie asukoha läheduses toimub meeleavaldusi, siis püsige kindlasti oma hotellis või peatuspaigas! Rahutud piirkonnad on ka riigi lõunaosas asuv Daraa linn ning rannikuäärne Latakia, kus protestijate ja julgeolekujõudude kokkupõrked on lõppenud mitmete meeleavaldajate surmaga. Vältida tuleks igasuguseid demonstratsioone ja massikogunemisi, kuna need võivad muutuda vägivaldseteks. Avalikes kohtades tuleks olla eriti tähelepanelik.
Süürias tuleb olla tähelepanelik pisikuritegevuse suhtes, eriti kohtades, kus liigub palju turiste.
Uimastite omamine ja nendega kauplemine on Süürias rangelt keelatud ja karistatav eluaegse vanglakaristuse või surmanuhtlusega.
Süürias tuleks arvestada kohalikke tavasid ja kanda sobivat rõivastust, mis ei riivaks kohalike elanike religioosseid tõekspidamisi.
Sõjaväe objektide pildistamine Süürias on keelatud.

Jaapan
Jaapani kirdeosa raputas reedel, 11. märtsil 9,0-magnituudine maavärin, mis põhjustas ka kuni 10 meetri kõrguse hiidlaine ning tõi kaasa suurel hulgal purustusi ja kahjustusi. Järeltõuked jätkuvad mitmetes piirkondades, sealhulgas Tokyos. Märkimisväärseid kahjustusi on saanud infrastruktuur ning esinevad probleemid elektrivarustusega. Seetõttu soovitame vältida Jaapanisse reisimist (18.03.2011).
Tokyost 250 kilomeetrit kirdes asuvas Fukushima tuumaelektrijaamas on toimunud mitu plahvatust, mis on suurendanud piirkonna radiatsioonitaset. Seoses Fukushima tuumaelektrijaama olukorra ja ilmastikuolude ettearvamatusega ning Tokyo lähedusega õnnetuspiirkonnale soovitame kaaluda Tokyost lahkumist Jaapani lõunaosa turvalisematesse piirkondadesse. Samuti soovitame endiselt kõigil Jaapani kirdeosas viibivatel kodanikel õnnetuspiirkonnast lahkuda, et vältida radiatsiooniga kokkupuutumise tervistkahjustavaid mõjusid.

Aasta alguses soovitas välisministeerium vältida reisimist Tuneesiasse, Egiptusse ja Jordaaniasse. Nendes riikides reisimisel tuleb jälgida välisministeeriumi soovitusi.