Autor: Meelis Hiiob (2/1998)

Juba mitmendat aastat järjest õiendasid maffiamehed aastalõpul vanu arveid. "Kurat, kas siin on Chicago või? Pidevalt keegi kas tapetakse või üritatakse kedagi tappa, pommid muudkui aga plahvatavad," ütles üks allilmategelane selle aastavahetuse kohta EE-le.

Autor: Tarmo Vahter (19/1998)

SALAJANE PROGRAMM - Siseministeerium tõhustab kõigi politsei allüksusete koostööd võitluseks organiseeritud kuritegevusega. Märtsi algul vahistas mustades maskides politsei eriüksus K-komando Solikamski grupeeringu 38aastase liikme. Mees oli miljonär ja kuulus Tallinna allilmas lugupeetud inimeste hulka.

Autor: Janar Filippov (19.12.2002)

Ülikoolilinna kandid said valusa hoobi, sest üks nende ninameestest pandi neljaks aastaks vangi. Ekspress annab sel puhul ülevaate, kes on tegijad Tartu kurjategijate seas.

Autor: Madis Jürgen (06.03.2003)

Tallinna Keskturult said raha nii allilma ühiskassa kui ka Eesti suurima partei Keskerakonna juhtivliikmed. Mati Kebina on tore eestimeelne inimene. Tubakavabrikust Leek virutas ta kunagi sigarette ja istus selle eest ka aastaid kinni. Aga kellel äpardusi ei juhtuks! Mati on kirglik spordi- ja loomasõber (eelistab dalmaatslasi). Andis välja mitut ajalehte (Spordileht, Kultuurimaa, Sport Kurjer) ja ajakirja Spordielu. Kohe pärast Eesti taasiseseisvumist sai Keskturu direktoriks. 1995 rentis Nõmme turu ja tegutses seal viis aastat. Välisele särale Mati rõhku ei pannud.

Autor: Raul Ranne (12.03.2003)

Ligemale 15 aastat on Eesti allilma valitsenud äärmiselt tagasihoidlik mees, kelle kontosse ei ole kirjutatud ühtki tõsist kuritegu ning kelle elu kallale pole teadolevalt kunagi kiputud. Ta elab Kadriorus autovrakkidest übritsetud tähelepandamatus rohelises puumajas. Ta ei joo, ei salli narkootikume ega neid, kes narkovärgiga mingilgi moel tegemist teevad. "Kõik, mis tal on, on tal seljas," kõlab üks tema kohta käivaid iseloomustusi. Ometi on tal piiramatu võim ja temasse suhtutakse aupaklikult. Tal on palju alluvaid ja vähe sõpru.

Autor: Mihkel Kärmas (18.03.2003)

Ekspressi koondportree maffia ja äri abielust kirjeldab, kuidas vahvliküpsetajaid hirmutanud raskete rusikatega dressinimestest said Armani ülikonnas ja kopsaka aktsiaportfelliga suurärimehed. Hoolimata nooblist nimest sõidame Revel Clubist kolm korda mööda, enne kui õiget ust märkame. Õuest sovhoosisööklat meenutav Lasnamäe restoran-piljardisaal annaks aga oma interjööri poolest silmad ette nii mõnelegi Inglise džentelmenideklubile. Selles ordenite ja külmrelvadega ehitud uhkes Pae tänava restoranis veetis mullu kevadel ühe õhtu ka profipoksi maailmameister Lennox Lewis saatjaskonnaga. Siin töötab ametlikult Oleg Lvov (48) - allilmaliider, keda politsei on püüdnud maksudega vahele võtta nagu Al Capone'i omal ajal. Ametlikult kahjumiga töötav Revel Club (OÜ Vivaadia) on vaid pisike jäämäe tipp väidetavalt allilmaga seotud äride konglomeraadist.

Autor: Raul Ranne (10.04.2003)

Kuigi otseselt pole Eesti organiseeritud kuritegevus Vene maffiaga seotud, on nii mõnelgi siinsel allilmajuhil tegus kontakt kuritegeliku isandaga idapiiri taga. Mis suhted on Eesti allilmal ja Vene maffial? Lihtne vastus oleks, et need on mõneti sarnased Eesti ja Vene suhtega riiklikul tasemel. Suurt ja üldist armastust pole. Nii nagu ei arvesta Toompea oma otsuste tegemisel kuigivõrd Kremli seisukohtadega, ei sõltu Eesti allilm oma igapäevaelus kuidagi idanaabri kurikuulsast maffiast.

Autor: Raul Ranne (15.04.2003)

Eestis tegutseb aina rohkem väikesi kuritegelikke jõuke ning siinsed kurikaelad üritavad jõuliselt läbi lüüa läänes. Almaailma trende tutvustab keskkriminaalpolitsei peadirektori Andres Anvelt. "Küsimusele, kas Eestis on maffia, vastan radikaalselt - ei. Üks Soome uurija on öelnud, et sõna maffia on meie kultuurikontekstis ajakirjanduslik-romantiline kirss tordi otsas, et asja müüdavamaks teha. Kui räägime organiseeritud kuritegevusest, mis on seotud ametliku võimuga ja mis mõjutab ametlikku võimu otsuste tegemisel, siis see on Eestis täiesti olemas. See on asi, mida on võimatu välistada," ütleb Anvelt.

Autor: Janar Filippov (14.09.2004)

Ekspress avaldab esimest korda katkeid hädavaresest palgamõrvari uskumatust ülestunnistusest politseile. Tänavu sügisel on küllaga põhjust rääkida palgamõrvadest. Oktoobris möödub viis aastat Mait Metsamaa tapmisest, kohtutes käib korraga nelja palgamõrva arutamine. Liidame siia äsjase Tallinna ringkonnakohtu otsuse, millega jäeti sellesama Metsamaa palgamõrvas süüdi Vadim Polištšuk ja tema alluvad. 

Autor: Mihkel Kärmas (23.11.2005)

Mees, keda Hispaania võimud tahavad kahe nädala pärast algaval protsessil Imre Arakase atentaadiga seoses 20aastaks kinni panna, andis elu esimese intervjuu. Esimene kohtumine toimub 1. oktoobril Marbella hotelli hommikusöögilauas.

Autor: Raul Ranne, Janar Filippov (01.12.2005)

Mõned nimetavad Assar Paulust eestikeelse kuritegeliku allilma uueks liidriks, teised peavad teda siiralt aumeheks ja heategijaks. Kui kõiki allikaid võrdselt uskuda ja kõik öeldu kirja panna, joonistub Assar Paulusest (43) portree, mis on vägagi sarnane kurikuulsa kirjandusliku tegelasega krimiklassikateosest "Dr Jekyll ja Mr Hyde". Ehk siis hirmuäratav ja hea ühes isikus. 

Autor: Mihkel Kärmas (12.12.2008)

Riigiprokuratuur maadleb infoleketega. Viimase paari aasta jooksul on konfidentsiaalne teave jõudnud korduvalt nii kahtlustatavate, pealtkuulatavate kui ka nende nõustajateni. Täpselt aasta tagasi otsis keskkriminaalpolitsei läbi Vambola Kiviraiuja kodu Tallinnas. 50aastast endist vägistajat ja väljapressijat kahtlustatakse seekord ulatuslikus rahapesus. Kuid kõige üllatavam leid oli seotud hoopis muuga - Kiviraiuja kodust avastati neli köidet (kokku 891 lehekülge) kõmulise Murru vangla "isakeste" juhtumi eeluurimismaterjale.

Autor: Kranaadi krimireporter (18.01.2007)

Nikolai Tarankov: „Streik ei ole välistatud!"