Eesti peab valmistuma rasketeks aegadeks

Kogu häda seisneb selles, et Eesti on möödunud sajandi ideoloogia kütkeis. Aga materialismi aeg on läbi. Kapitalism, mida on hoidnud demokraatia ja humanismi ideed, on muutumas minevikuks. Speng-leri "Õhtumaa allakäik" on reaal­sus. Sellega peaks arvestama ka meie Riigikogu.

Erastamise, ärastamise, prosti­tutsiooni ja teiste profaanlike sea­dustega tegelemise asemel tuleks mõtelda eesti rahva vaimsuse tõst­misele. Eetika ja moraali ja mis peamine - religiooni au sisse tõst­misele. Märksõnaks peaks kujune­ma sangarlus, mis tugineb kõigu­tamatul usul.

Kui ma kedagi süüdistaksin, siis kirikut. Riigimehed Eestis tunnis­tavad kiriku tähtsust, kuid enne­kõike näevad päevapoliitikud kiri­kus vaid moraali jutlustajat. Kirik ise aga tegeleb samamoodi rohkem erastamise kui kristlusega. Kui kirik kaotab vaimutempli tähenduse, algab degradatsioon.

Valitsuses Lenin ja Marx

Sotsialismi kandjad on olnud ikka Jääramõjudega Sõnnid. Mulle teeb nalja, et meie Mart Laar on sündinud ühel päeval Leniniga ja uus siseminister Heiki Arike Marxiga. Muide, ka Arnold Rüütel, Illar Hallaste ja Vladimir Zhirinovski on Sõnnid. See pole juhus, kuna Jäära mõjudega Sõnnid kannavad endas materialismi ideed.

Sõnn tegeleb materiaalsete väärtuste ümber tõstmisega. Prae­gu veel on Sõnnide aeg. Aga 1995. aastal läheb Uraan Veevalajasse, mis tähendab, et algab õhu-ja tule-märkide aeg. Ideelised inimesed hakkavad ilma tegema. Idee pääs­tab. Meil on vähe abi peaministrist, kes teab küll fakte, kuid kes ei suuda mõista nende faktide taga peituvat sügavamat tähendust.

Praegune valitsus tammub kui kana takus, saamata aru, et tehakse palju tühja tööd ja raisatakse aega teisejärgulistele asjadele. Hoopis tähtsam oleks kuritegevusega seo­tud probleemide lahendamine ühelt poolt ja teiselt poolt peaks meie valitsus nägema Ida poolt läheneva ohu suurust.

See, et Igor Mang töötab Toom­peal astroloog-konsultandina, on sügavalt sümboolne.

Zhirinovski toob kaasa nii Venemaa tõusu kui ka krahhi

Selle mehe sünnikaart sarnaneb paljuski Hitleri omaga. Olen sun­nitud tõdema 80% tõenäosusega, et järgmistel presidendivalimistel saab Zhirinovskist Venemaa valit­seja. Kuivõrd tema sünnikaarti lugedes selgub, et Zhirinovski peamised planeedid on Pluuto ja Marss, siis on sõda vältimatu.

Zhirinovski on Venemaa lõh­kuja. Ta igatseb seaduste järele, kuid tema taset arvestades on ta muutusi võimeline läbi viima üksnes jõudu kasutades. Zhirinovski suurim viga on see, et ta usub kapi­talismi võimalikkusesse Venemaal. Ent Venemaale on tähtede järgi ette nähtud religioosne tee.

Zhirinovskit tasakaalustaksid Eestis Savisaar ja Laigna, sest nendel meestel on just need küljed tuge­vad, mis Zhirinovskil nõrgavõitu. Kuna Zhirinovski on suutnud enda poole meelitada ka suure osa sõja­väelasi ja KGB tegelasi, võib arva­ta, et korra majja löömiseks alusta­takse vahendeid valimata sõda maffiaga. Välistatud pole "troika­de" taasteke.

Mafioosode lahkumine Vene­maalt käib läbi Läti ja Eesti. Kui Eesti Vabariik ei teadvusta endale tõelisi ohte, jääb Eesti vaimujõud liiga väetiks, et lähitulevikus Vene pättide vastu saada. Sestap peab Eesti kui riik lõpetama Andrese-Pearu kraaklemise ja koonduma võitluseks ühise vaenlase vastu.

Vaimuaristokraatia teke on hädavajalik

Sotsialismi ideoloogia oli pööbli ideoloogia. Vulgaarmaterialismi vohamine. Kunagi varem polnud maailm kokku puutunud nii lais­kade meestega: traktoriroolis nai­sed ja purupurjus mehed põõsa all vedelemas.

Naiivne on arvata, et sotsialismivanglast pääsenud Eesti ühis­kond saab olla demokraatlik ja humanistlik. Vastupidi - Eesti on killustunud, valitseb anarhia sõna kõige tõsisemas tähenduses.

Eesti ei pea ilmtingimata võt­ma omaks eilseid väärtushinnan­guid. Materialism kui ilmavaade on surnud. Seega on ka kapitalism ja sotsialism kui materialismi lapsed määratud hukkumisele.

Tähtede seis on selline, et toi­mumas on keskaja eluväärtuste taassünd. See omakorda seletab inimeste suurt huvi müstika vastu.

Tuleb tunnistada tõsiasja, et algav sajand on idealismi kui ilmavaate valitseda. Rumal oleks seda XX sajandi lõpu Eestis mitte silmas pidada. Tark oleks ühtlasi meelde tuletada, et keskaja sõjad olid usu­sõjad...

Aristokraatlik ühiskond on parim riiklik korraldus, mis Maa peal võib olla. Hierarhia olemasolu ei lase pööblit riiki juhtima. Aris­tokraatlikus ühiskonnas valitseb vaimne inimene. Meie lugupeetud Riigikogu võiks loobuda väikeko­danluse kultiveerimisest. Eesti tu­levik sõltub sangaritest, mitte aga väikekodanlastest.

Läbi aegade on tõestust leidnud fakt, et ühiskonna päästavad kangelasmoraal ja vaimusuurused.