Tammega on tema tegemistes mesti löönud ka Aine Saar naabertalust.

Kiirelt nii Venemaal kui ka mitmel pool mujal kiirelt kajastamist leidnud uudises on kirjas, et praegu käib  usin allkirjade kogumine Venemaa ja Eesti NSV sõpruse ja vastastikuse abistamise leppele. Kogutud allkirjad, nagu materjalis kirjas, saadetakse hiljem Venemaa presidendi administratsioonile.

Hoogne tekst, mis on kui tubli algaja propagandatudengi jämedakoeline koolitöö, on illustreeritud rohkete piltidega. Need, kui hoolikalt vaadata, meenutavad pigem kaadreid mõnest maanoorte stiilipeost.

Põgusal uurimisel selgus, et Ida-Virumaal on küll kaks Andres Tamme nimelist talupidajat, kuid kumbki neist ei olnud see, keda on näha piltidel.

Mida arvab sellest kaitsepolitsei?

Kui Ekspress Kaposse helistab, selgub, et nad on napid paar tundi Lenta.ru-s rippunud materjaliga tutvunud. „Ega ma eriti midagi kommenteerida ei saa. Praegu tundub, et see on mitte just kõige targemate inimeste mitte kõige õnnestunum nali," ütleb Kapo pressiesindaja Andres Kahar.

Uurimine käib. Tema hinnangul pole praegusel hetkel kindel, kas näiteks need pildid, mis saidil näha, on üldse Eestis tehtud.

„See pole nüüd küll kõige tõsisem asi Eestis. Aga selge on see, et päris tähelepanuta me seda asja ei jäta. Uurime ja vaatleme," ütleb Kahar.

Kas tegu on tema arvates pigem nalja või provokatsiooniga? „Eks ta võib olla nii või naa," vastab Kapo pressiesindaja.    

PS! Veebikülg www.kplo.ru kuulub organisatsioonile Kommunistõ Peterburga i Leningradskoi Oblasti (Peterburi ja Leningradi oblasti kommunistid).

KPLO on moodustatud 2003. aastal. Organisatsiooni väitel kuulub sinna üle 500 liikme.

KPLO protestib peaminister Vladimir Putini ja tema juhitud "Ühtse Venemaa" politiika vastu. Organisatsioon nõuab Venemaal kuberneride otsevalimisi, sõnavabaduse ja inimeste sotsiaalsete tagatiste taastamist.

Teistest kommunistidest erinevad KPLO liikmed enda sõnul sellega, et nad on "kaasaegsemad, nooremad, lõbusamad ja loomingulisemad". 

Artikkel ilmus esmakordselt 3.septembri 2008